Ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της υπόθεσης που έχει «οσμή» σκανδάλου στο τμήμα Συγκοινωνιών της ΠΙΝ σχετικά με την δράση κυκλώματος που δρούσε εκδίδοντας διπλώματα «λαδώνοντας», την προπερασμένη Κυριακή 6 Μαΐου, άγνωστοι μέχρι στιγμής, διέρρηξαν τα γραφεία του δημόσιου ΚΤΕΟ της ΠΙΝ, στον Άγιο Ιωάννη.
Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα αν και κατά πόσο οι διαρρήκτες κατόρθωσαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, αν λείπει κάτι ή κάποιο αντικείμενο  ή κάποια έγγραφα καθώς επίσης και αν ενημερώθηκε το κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και της ΕΛ. ΑΣ που διενεργούν του ελέγχους στο Τμήμα Συγκοινωνιών για την δράση του κυκλώματος.
Την ίδια στιγμή μιλώντας στη γνωστή ιστοσελίδα  News 24/7 ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος τόνισε μεταξύ των άλλων ότι: «Απ’ το παρελθόν υπάρχουν υπόνοιες ότι υπήρχε θέμα με τις εκδόσεις των διπλωμάτων και γι’ αυτό τον λόγο μέριμνα της Περιφέρειας ήταν να αλλάζουν τα πρόσωπα σε αυτές τις θέσεις, ώστε να μην υπάρχει μονιμοποίηση που δημιουργεί ενδεχομένως τέτοια φαινόμενα».
Για τον λόγο αυτό, όπως τόνισε στο News 24/7, «πρόσφατα είχαν αλλάξει οι επικεφαλής των Τμημάτων. Η Περιφέρεια διενεργεί αυτή τη στιγμή εσωτερικές ανακρίσεις και ελέγχους στους φακέλους προκειμένου να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο υφίσταται θέμα, ενώ συνεργάζεται με την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να παρέχει όλες τις λεπτομέρειες για περαιτέρω ελέγχους. Η καταγγελία στην Εισαγγελία Αθηνών είναι σοβαρή και ως τέτοια εξετάζεται».