Νέα Ενημέρωση: Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περπάτησε στο κέντρο της πόλης, είχε συνομιλία με πολίτες, με τους Αστυνομικούς με τα ποδήλατα, με καταστηματάρχες, ενώ επισκέφτηκε και το ξενοδοχείο Corfu Mare όπου συνομίλησε με τον ιδιοκτήτη Δημήτρη Διαβάτη.

Νέα Ενημέρωση: Πρώτος σταθμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν το Κέντρο Ειδικής Αγωγής «η Μέλισσα». Είχε την δυνατότητα να μιλήσει με τον Πρόεδρο Σπύρο Ζουμπουλίδη. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παιδιά και γονείς, ενώ ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο τα άτομα με αναπηρία όσο και το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η χρηματοδότηση, καθώς δεν υπάρχει ενίσχυση μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και το Κέντρο μπόρεσε να μείνει ανοιχτό χάρη στις δωρεές Κερκυραίων. Ταυτόχρονα, τονίστηκε η ανάγκη να βρεθεί μια λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι για τα παιδιά αυτά μετά το θάνατο των γονέων.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Βρίσκομαι εδώ για να αναγνωρίσω, να στηρίξω και να τιμήσω τη μεγάλη προσπάθεια που κάνετε για να προσφέρετε στα παιδιά αυτά καλύτερες συνθήκες δημιουργικής απασχόλησης. Εδώ έχουμε περίσσευμα φροντίδας και αγάπης. Θέλω στο πρόσωπό σας να αναγνωρίσω όλες τις προσπάθειας της κοινωνίας των πολιτών. Η δική μου σχέση με τα ζητήματα αναπηρίας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω. Θυμάμαι ότι η μητέρα μου είχε το θάρρος σε μια εποχή που τα στερεότυπα κυριαρχούσαν να σπάσει ταμπού και να βοηθήσει ώστε να υπάρξει πρόοδος για τους ανθρώπους με ανάλογα προβλήματα. Στην επίσκεψη που έκανα στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) παρουσίασα πλαίσιο παρεμβάσεων για όλες τις πτυχές ζητημάτων του αναπηρικού κινήματος. Η σημερινή κυβέρνηση, δυστυχώς, έχει άλλη άποψη, αφού οτιδήποτε δεν είναι στενά κρατικό δεν στηρίζεται. Θα ήθελα να δω να ιδρύεται μια νέα στέγη διαβίωσης εδώ στη Κέρκυρα και η Ρόδη και εγώ θα στηρίξουμε οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία».

Αρχική Ενημέρωση: Στις 09.00 έφτασε στην Κέρκυρα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Μαζί με τον κ. Μητσοτάκη έφτασε και ο πρώην Υπουργός Νίκος Δένδιας.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.