Από επιτυχία στέφθηκε η 12η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στην πόλη της Κέρκυρας στο πλαίσιο δράσης που έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙA» και του Συλλόγου «ΣΤΗΡΙΞΗ», κατά των εξαρτήσεων και του aids.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος της “Ορθοπεταλιάς” Κ. Τσιριγκάκης: «Μπράβο σε όλες και όλους που φώτισαν με τα χαμόγελα τους και τα φωτεινά γιλέκα τους την γκρίζα , λόγω καιρού, πόλη. Η Ορθοπεταλιά και η Στήριξη με συνέπεια και αγάπη για το ποδήλατο γέμισαν την πόλη με μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες. Το μπαλάκι τώρα έχουν οι υποψήφιοι που διεκδικούν κάτι που αρμόζει πιο πολύ σε αυτόν τον Παράδεισο.”

 Η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια Πανελλαδικά έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων μερών σε τοπικό αλλά και σε Πανελλαδικό επίπεδο στην χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικό, εύκολο και φθηνό μέσο κυκλοφορίας, ιδιαίτερα σε πόλεις με τα χαρακτηριστικά της Κέρκυρας».

«Διεκδικούμε όλοι μαζί ασφαλέστερες συνθήκες στη χρήση του μέσα στις πόλεις αλλά και την δημιουργία των υποδομών που θα το διευκολύνουν να κινηθεί με ασφάλεια. Σε τοπικό επίπεδο συνεχίζουμε να διεκδικούμε την λειτουργία των ποδηλατοδρόμων που μετατράπηκαν σε πάρκινγκ. Διεκδικούμε επίσης την έναρξη λειτουργίας του συστήματος χρονομίσθωσης ποδηλάτων που έχει ήδη εγκατασταθεί αλλά ούτε αυτό λειτούργησε ποτέ. Ζητάμε να χρησιμοποιηθούν οι ποδηλατόδρομοι από τη Γαρίτσα (δίπλα από τα έργα) έως το Λιμάνι και να αποδοθούν στους ποδηλάτες, ντόπιους και επισκέπτες, για γρήγορη, εύκολη και ευχάριστη μετακίνησή τους» ήταν το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης.