Για μια ακόμα φορά ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοίβος Κακαβίτσας προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Το σκανδαλώδες σε αυτή την ιστορία της βλάβης του μηχανήματος διάλυσης των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων (θάλαμος νηματικής ροής), είναι ότι υπάρχει και εφεδρικό στις αποθήκες του Νοσοκομείου, κάτι που αποκρύπτεται.
Αντί να είναι συντηρημένο, έτσι ώστε σε περίπτωση βλάβης του κεντρικού μηχανήματος (όπως και έγινε) να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της η κλινική Ειδικών θεραπειών και να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς, παραμένει στα υπόγεια ασυντήρητο!!! Χωρίς μέχρι στιγμής να παίρνει θέση η διοίκηση και ο Διοικητής ή να το διαψεύδει ή να το επιβεβαιώνει.
Ο Διοικητής με μία μακροσκελή ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα δεν προσδιορίζει το πότε θα επισκευαστεί το μηχάνημα, τονίζει ότι η λύση βρέθηκε μέσω του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί με ειρωνικό τρόπο στην πρόταση που έκανε στο πλαίσιο της εκπομπής «ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» το βράδυ της Δευτέρας ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής, Παθολόγος – Ογκολόγος Χρυσόστομος Μπούκας, ότι μπορεί να αναλάβει ο ίδιος μετά από συνεννόηση με την Ογκολόγο γιατρό του Νοσοκομείου, την διάλυση των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων.
Η ανακοίνωση του Διοικητή έχει ως εξής:

«Τη Δευτέρα 18/6 το πρωί, δόθηκε λύση στο πρόβλημα των χημειοθεραπειών, χωρίς να χρειαστεί να ταλαιπωρηθεί κανένας ασθενής. Αυτό καθώς όλες οι χημειοθεραπείες, θα συνεχίζουν να γίνονται κανονικά στο νοσοκομείο μας.

Έτσι: Μόλις 6 εργάσιμες μέρες μετά τη βλάβη που προέκυψε,
– ήδη έγινε εκτίμηση της βλάβης και προσπάθεια να επισκευαστεί, με επί τόπου επίσκεψη της
κατασκευάστριας εταιρίας
– ήδη προσδιορίστηκε η επισκευή του μηχανήματος νηματικής ροής, καθώς έχει παραγγελθεί το απαραίτητο
ανταλλακτικό και
– ήδη από τη στιγμή που έγινε σαφές ότι δεν μπορεί άμεσα να γίνει η επισκευή άμεσα, έγινε συνεννόηση και πρόταση από τον διευθυντή του ογκολογικού τμήματος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, συγκεκριμένου τρόπου διάλυσης των φαρμάκων του νοσοκομείου μας στο μεσοδιάστημα, ώστε να μη ταλαιπωρηθεί κανένας ασθενής.

Tο πρόβλημα λοιπόν που διήρκεσε μόλις 10 ημέρες, τελείωσε.
Κάποιοι όμως, παρά τις εκκλήσεις ο κόσμος να ενημερώνεται από τους θεράποντες ιατρούς, προκάλεσαν αναστάτωση. Βρέθηκαν μάλιστα (εκ των υστέρων) και αυτόκλητοι σωτήρες, που δήλωσαν από τηλεοράσεως πως θα κάνουν τη διάλυση χωρίς προφυλάξεις…προτάσεις προφανώς εκ του ασφαλούς, αφού το ζήτημα της διάλυσης ήδη είχε διευθετηθεί..

Κάποιοι λοιπόν πρέπει να αναρωτηθούν:
– αν έπαιρνε άδεια η ογκολόγος μας και έλλειπε 6 εργάσιμες μέρες, θα πήγαινε κανείς με δική του πρωτοβουλία στα Γιάννενα;;;
– αν έπαιρνε άδεια η ογκολόγος μας και έλλειπε 6 εργάσιμες μέρες, θα πήγαινε κανείς με δική του πρωτοβουλία σε ιδιώτες;;

Παρά τις εκκλήσεις της διοίκησης, ότι το θέμα δε προσφέρεται για πολιτική ή τηλεοπτική εκμετάλλευση και παρά την άμεση επικοινωνία των θεραπόντων ιατρών με τους ασθενείς, κάποιοι ασθενείς κινήθηκαν αυτόβουλα και ταλαιπωρήθηκαν ή πλήρωσαν ιδιώτες.

Φταίει για αυτές τις κινήσεις, ένα πρόβλημα που διήρκεσε μόλις 10 ημέρες; Μήπως είναι αδιανόητο ότι χάλασε ένα μηχάνημα;
Φταίει η διοίκηση που έκανε έκκληση, οι ασθενείς να ακούνε τους θεράποντες ιατρούς και να περιμένουν οδηγίες από αυτούς;
Φταίνε οι γιατροί που τους είπαν ότι το ζήτημα θα λυθεί σύντομα (όπως και έγινε) και να περιμένουν;;
Ή φταίει το κλίμα που κάποιοι δημιούργησαν στον κόσμο;;
Θα κλείσουμε για ακόμα μια φορά με έκκληση για το αυτονόητο. Μη χτυπάτε το νοσοκομείο χωρίς λόγο.
Μη το δυσφημείτε χωρίς λόγο. Το χρειαζόμαστε όλοι».