Στην Κέρκυρα βρίσκεται σήμερα ο Διευθυντής του ΕΦΕΤ Ιωαννίνων Μιλτιάδης Ζήκος ο οποίος συμμετέχει ως κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και του Σωματείου Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας με θέμα τους ελέγχους του ΕΦΕΤ για το καλοκαίρι 2018.

Ο κ. Μιλτιάδης Ζήκος, μιλώντας στο Corfutvnews υποστήριξε ότι δυστυχώς στα Ιόνια Νησιά παρατηρούνται αρκετές περιπτώσεις επαγγελματιών που δεν συμμορφώνονται στα νέα δεδομένα ενώ πρόσθεσε ότι «τα πρόστιμα που υποβάλλει ο ΕΦΕΤ λειτουργούν ως μέσω πίεσης όταν κάποιος δεν συμμορφώνεται στα νέα δεδομένα. Εμείς δεν θέλουμε τα πρόστιμα, προτιμάμε αυτά τα λεφτά να τα ρίξουν οι επαγγελματίες για να βελτιώσουν την εκπαίδευση τους αλλά και τις υποδομές τους κάτι το οποίο λείπει. 

Οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες και κυρίως θα αφορούν ελέγχους στο τυποποιημένο λάδι αλλά και στην φέτα με βάση την νέα νομοθεσία η οποία έχει αρχίσει να εφαρμόζεται τα τελευταία τρία χρόνια».

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του Επιμελητηρίου Βασίλης Βασιλάκης ανέφερε ότι «η ημερίδα έχει ως στόχο να ενημερώσει τους επαγγελματίες της Κέρκυρας της εστίασης και όχι μόνο για τους ελέγχους του  ΕΦΕΤ για το καλοκαίρι 2018. Από αρχές Ιουλίου γνωρίζουμε ότι θα έρθουν κλιμάκια για ελέγχους και καλό είναι οι επαγγελματίες οι οποίοι δεν ήρθαν στην ημερίδα να παίρνουν τηλέφωνο να ενημερώνονται έτσι ώστε όταν θα έρθει το κλιμάκιο να ξέρουν τι θα ζητήσει».