Ξεκίνησε χθες, η πρώτη διανομή τροφίμων και ειδών οικιακής χρήσης στους δικαιούχους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)» από την Κέρκυρα και τους Παξούς.

Η προσέλευση ήταν αθρόα, καθώς από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, προκειμένου να παραλάβει τρόφιμα και είδη οικιακής χρήσης και ατομικής υγιεινής.
Η διανομή ξεκίνησε χωρίς προβλήματα στις 10 π.μ. στο 5ο χλμ της Εθνικής Πέλεκα (απέναντι από τη φαρμακαποθήκη) και η εξυπηρέτηση από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ήταν υποδειγματική.

Την πλήρη επίβλεψη της διαδικασίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Κώστας Ζορμπάς, ο οποίος παραβρέθηκε στο χώρο παρακολουθώντας τη διαδικασία, την οργάνωση και τη διαχείριση του προγράμματος.

«Μετά από τέσσερα χρόνια αναμονής η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κέρδισε το στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό της ξεπερνώντας τις δυσκολίες και σήμερα η πρώτη διανομή ΤΕΒΑ είναι γεγονός. Πρόκειται για δράση υψηλής κοινωνικής προσφοράς, προκειμένου να υποστηριχθούν συμπολίτες μας που βιώνουν δυσκολίες. Άμεσα θα ξεκινήσει η διανομή της επισιτιστικής βοήθειας και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες και θα επαναλαμβάνεται ανά δίμηνο», ανέφερε ο κ. Ζορμπάς.