Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η συζήτηση για τον Ερημίτη στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία πολιτών της Βόρειας Κέρκυρας και εκπροσώπων περιβαλλοντικών συλλόγων.

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας ήταν κατά της επένδυσης.

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Κεντρικής Μ. Υδραίου τόνισε ότι πλέον είναι αργά καθώς έπρεπε να γίνουν κάποια πράγματα σημαντικά όπως πρόσφυγες εδώ και καιρό. Η ίδια υποστήριξε ότι θα πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας.

Κατατέθηκαν δυο προτάσεις. Η πρώτη των 8 παρατάξεων «Καλούδη, Τρεπεκλή, Σαρλή, Μπορμπώτη, Μαρκάτη, Δρυ, Καρύδη, Νεράτζη», και η δεύτερη της Δημάρχου Μ. Υδραίου.

Με 24 ψήφους πέρασε η πρόταση των 8 παρατάξεων, ενώ της κ. Υδραίου έλαβε 15. Σημειώνουμε ότι την πρώτη πρόταση στήριξε ο κ. Ρίγγας, ενώ ο κ. Πουλής δεν ψήφισε καμία από τις δυο.

Δείτε το βίντεο της ψηφοφορίας εδώ.

Η πρόταση των 8 έχει ως εξής:

  1. Το Σώμα επαναλαμβάνει τις προηγούμενες αποφάσεις του και τάσσεται καθαρά κατά σε κάθε πράξη ιδιωτικοποίησης – τσιμεντοποίησης και κακοποίησης της απείρου φυσικού καλούς περιοχής του ερημίτη.
  2. Ζητά να καταργηθεί άμεσα η ντροπολογία του Υπουργού Α. Γεωργιάδη με την οποία τιμωρητικά πήρε την αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης
  3. Ζητά από την Κυβέρνηση  και τα κόμματα να κηρυχτεί  ο ερημίτης προστατευόμενος χώρος απείρου φυσικού κάλους με απαγόρευση κάθε δόμησης και χρήση του ως οικολογικό πάρκο με δημόσια χρήση χωρίς αυτοδιοικητικό χαρακτήρα
  4. Να προσβληθεί και από τον δήμο Κερκυραίων κάθε πράξη της διοίκησης που θα εκδοθεί συμπαριστάμενος δικαστικά υπέρ του δήμου βόρειας Κέρκυρας συνεχίζοντας το δικαστικό αγώνα που είχε ξεκινήσει ο Δήμος Κέρκυρας.
  5. Οι βουλευτές και η περιφερειάρχης καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.