Αρκετός κόσμος από την Λευκίμμη, φίλοι και γνωστοί των τεσσάρων συλληφθέντων είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στα δικαστήρια για συμπαράσταση. Σημειώνουμε ότι παρά το γεγονός ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από 5 ώρες περίπου, δεν αποχώρησε κανείς και όλοι περίμεναν υπομονετικά για να δουν τις εξελίξεις.

Όταν οι κάτοικοι είδαν τους συλληφθέντες με τον Δικηγόρο να έρχονται δεν έλειψαν οι στιγμές χαράς και τα χειροκροτήματα, τα οποία όμως κράτησαν πολύ λίγο, όταν έμαθαν ότι ο τέταρτος συλληφθείς έχει προφυλακιστεί.

Έντονες στιγμές κυρίως από τα μέλη της οικογένειας του που δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι ακριβώς είχε γίνει.

Α. Μπασαράς: “Οι αρχές κατασκευάζουν δικογραφίες”

Ο συνήγορος υπεράσπισης Α. Μπασαράς δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει τους συλληφθέντες με το αδίκημα, παρά μόνον «δήθεν ομολογίες».

Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Η δικογραφία η συγκεκριμένη είναι μία κατασκευασμένη δικογραφία, δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να συνδέει τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους με το συγκεκριμένο αδίκημα παρά μόνο δήθεν ομολογίες στους αστυνομικούς οι οποίοι μεταφέρουν αυτά που είπαν οι δήθεν κατηγορούμενοι σε αυτούς και αυτό είναι το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο της δικογραφίας αυτής της συγκεκριμένης. Με αυτά τα δεδομένα θεωρώ ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ούτε για αυτόν που του υπεβλήθη προσωρινή κράτηση και σε κάθε περίπτωση αυτός ο άνθρωπος θα ασκήσει το δικαίωμά του εντός πέντε ημερών να προσφύγει στο Δικαστικό Συμβούλιο. Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα και υπάρχουν δικαστές και στην Κέρκυρα. Ασκήθηκε μία αφόρητη πίεση στους Δικαστές και αυτή την πίεση την αντιλαμβάνεστε όλοι. Αυτή η αφόρητη πίεση ασκείται και σε άλλα πράγματα που εσείς δεν γνωρίζετε και δεν χρειάζεται να μάθετε. Θεωρώ ότι αυτός ο άνθρωπος ο οποίος κρίθηκε προσωρινώς κρατούμενος, ευτυχώς που δεν κρίθηκαν και οι υπόλοιποι με τα δεδομένα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, θα δικαιωθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο Κέρκυρας, γιατί, όπως είπα, υπάρχουν Δικαστές και στην Κέρκυρα».