Στην φάση της αποκατάστασης βρίσκεται ο δρόμος προς την Μονή της Παλαιοκαστρίτσας, ενώ αναμένεται να έχει αποκατασταθεί πλήρως έως τον Ιούνιο, σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις στο Corfutvnews του Αντιδήμαρχου Νίκου Κορακιανίτη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή την στιγμή ανεβαίνουν μικρά οχήματα ενώ έχει απαγορευτεί η είσοδος σε βαρέου τύπου οχήματα κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του συνδέσμου Ταξιδιωτικών πρακτόρων Κέρκυρας οι οποίοι με ανακοίνωση τους καλούν για άμεση επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του δρόμου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του AOCTA έχει ως εξής «Με την παρούσα επιστολή επισημαίνουμε την αναγκαιότητα της άμεσης επισκευής του δρόμου που ανεβαίνει στο μοναστήρι της Παναγιάς Παλαιοκαστρίτσας, καθώς είναι κατεστραμμένος και επικίνδυνος και διέλευση μπορεί να γίνει μόνο με I.X. και mini bus και σε καμία περίπτωση με λεωφορεία.
 
Επιστολές φορέων και σωματείων που έχουνΠ άμεση σχέση με τις εκδρομές έχουν επίσης τονίσει  το ζήτημα αυτό, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί το δυνατό συντομότερο καθώς όσο προχωράμε προς τους καλοκαιρινούς μήνες η ζέστη θα είναι αποτρεπτική για ανάβαση με τα πόδια στον ανηφορικό αυτό δρόμο και αδύνατη για μεγάλους ηλικιακά επισκέπτες.
 
Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας και ενέργειες προκειμένου να επισκευαστεί  ο δρόμος και να παραδοθεί με βασική προϋπόθεση να φέρει έγγραφη επώνυμη ανάληψη ευθύνης από μηχανικό.
 
Ευελπιστούμε να υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημα μας καθώς παρά το μεγάλο ενδιαφέρον των επισκεπτών μας να επισκεφτεί τη Μονή, αναγκαζόμαστε να ματαιώνουμε τις επισκέψεις μας λόγω της παρούσας κατάστασης.  
 
Υπογραμμίζουμε πως η Παλαιοκαστρίτσα μαζί με την πόλη της Κέρκυρας και το Αχίλλειο είναι από τα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος των επισκεπτών του νησιού, δεδομένο που προστάζει την  άμεση συνδρομή όλων των φορέων προκειμένου να μη πληγεί τουριστικά η  περιοχή από τις ματαιώσεις εκδρομών λόγω αδυναμίας διέλευσης τουριστικών λεωφορείων στον δρόμο προς το Μοναστήρι».