Να γίνει άμεσα συνάντηση της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιακών παραγόντων με όλα τα Τοπικά Συμβούλια προκειμένου να γίνει ενημέρωση και να τεθούν τα προβλήματα, για τη διαχείριση των απορριμμάτων καταθέτει ο Δημοτικός Σύμβουλος Γ. Ραιδεστινός.

Όπως αναφέρει:
«Το νησί ολόκληρο βρίσκεται δυο εβδομάδες  πριν τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα και σε μια διαδικασία προετοιμασίας για την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο.
Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ καλή τουριστική περίοδο και όλοι οι φορείς και υπηρεσίες θα πρέπει να συνεργαστούν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο. Η εικόνα του νησιού μας οφείλει να είναι η καλύτερη δυνατή δεδομένου ότι θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και για τις επόμενες χρονιές αφού και γειτονικές χώρες θα μπουν και πάλι στην τουριστική αγορά.
Οι εικόνες των σκουπιδιών του 2016 είναι δυστυχώς χαραγμένες και αποτυπωμένες στην μνήμη Κερκυραίων και επισκεπτών. Δυστυχώς, η ανησυχία για τη διαχείριση των σκουπιδιών συνεχίζει και υπάρχει σε όλους, παρά τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί.
Τα Τοπικά Συμβούλια σε όλο το νησί ήταν αυτά που είχαν δεχθεί τη δικαιολογημένη  πίεση και τις διαμαρτυρίες το 2016. Ήταν αυτοί πολλές φορές πήραν μέτρα για να βρεθούν λύσεις. Είναι όμως και αυτά που, γνωρίζοντας πολύ καλύτερα την περιοχή τους,  μπορούν και τώρα να βοηθήσουν για καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος. Είναι απαραίτητο  να ενημερωθούν πλήρως σε σχέση με το σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων. 
Γι’αυτό, 
προτείνω ΑΜΕΣΑ να γίνει συνάντηση της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιακών παραγόντων με ΟΛΑ τα Τοπικά Συμβούλια που θα γίνει ενημέρωση και θα τεθούν τα προβλήματα, οι στόχοι και ο τρόπος καλύτερης συνεργασίας».