Τείνει να γίνει συχνό φαινόμενο η βιαιοπραγία κατά των γιατρών από ασθενείς και συνοδούς ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκε για μια ακόμα φορά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την προηγούμενη ένας ακόμα ξυλοδαρμός γιατρού από ασθενή και συνοδό ασθενούς.

Το περιστατικό αυτό είναι ενδεικτικό του εκνευρισμού και της «ηλεκτρικής» ατμόσφαιρας που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, αφού όλα τα τμήματα λειτουργούν, λόγω της έλλειψης προσωπικού σε τεντωμένο σχοινί.

Προφανώς είναι καταδικαστέα κάθε βίαιη συμπεριφορά, όπως και η λογική της αυτοδικίας, αλλά θα πρέπει πλέον να ληφθούν μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.
Δεύτερη μήνυση από την Διοίκηση
Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο FACEBOOK, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοίβος Κακαβίτσας αναφέρει τα εξής: «Για ακόμα μια φορά θα τονίσουμε ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει αποφασίσει ότι θα σταματήσει η ατιμωρησία όσων βιαιοπραγούν απέναντί σε εργαζομένους. Μέτα την ολοκλήρωση της ΕΔΕ και βάση του πορίσματος της κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά για τα γεγονότα που είχαν λάβει χώρα στις 9 Αυγούστου στο Νοσοκομείο από συγγενή που φέρεται να επιτέθηκε σε ακτινολόγο επειδή εκείνη την ήμερα έτυχε να χαλάσει ο αξονικός τομογράφος και δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί. Είναι η δεύτερη μηνυτήρια αναφορά το τελευταίο έτος και δηλώνουμε ευθαρσώς ότι θα συνεχίσουμε αντίστοιχα για οποιαδήποτε άλλο γεγονός τεκμηριωθεί βιαιοπραγία σε εργαζόμενο του νοσοκομείου στο χώρο εργασίας του».