Πριν ακριβώς ένα χρόνο η μεγάλη απόφαση της οικογένειας ενός 19χρονου παιδιού από την Κέρκυρα να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων χάρισε την ζωή σε ασθενείς από την Αυστρία (καρδιά), Θεσσαλονίκη (ήπαρ, πάγκρεας, νεφροί, επινεφρίδια) και Γερμανία (πνεύμονες).

Τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου 2017 στήνεται στο Νοσοκομείο μια μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς των οργάνων του Χρήστου με το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Ελλάδος, σε συνεργασία με τους γιατρούς της ΜΕΘ να προχωρούν με επιτυχία σε αυτή την πρωτόγνωρη για την Κέρκυρα επιχείρηση.

Το προσωπικό φτάνει στο αεροδρόμιο με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας και στην συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την συνοδεία της Αστυνομίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Όταν ο θάνατος συναντά ξανά την ζωή.

Όταν ο θάνατος συναντά ξανά την ζωή το αποτέλεσμα είναι να ζήσουν 9 ακόμα άνθρωποι στην μνήμη του ενός που χάθηκε. Αυτά ήταν τα λόγια των γονέων και των συγγενών του άτυχου Χρήστου οι οποίοι δεν έφυγαν λεπτό από το Γενικό Νοσοκομείο.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς, αλλά και τα αδέρφια του 19χρονου, οι οποίοι μέσα στον μεγάλο πόνο τους κι αφού είχε διαπιστωθεί πως οι ελπίδες εξανεμίστηκαν, αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους.

Η μητέρα του άτυχου παιδιού με δάκρυα στα μάτια δήλωνε ότι θα ήθελε κάποια στιγμή να γνωρίσει έναν από τους λήπτες των μοσχευμάτων.
Ο πόνος της μεγάλος, λόγια φτωχά να καλύψουν την θλίψη της, αλλά μεγάλη ψυχή για την μεγάλη απόφαση που έλαβαν για την δωρεά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 19χρονος ήταν ο οδηγός της μοιραίας μοτοσυκλέτας, η οποία προσέκρουσε σε αυτοκίνητο στον κόμβο της Αγίας Αικατερίνης και είχε ως αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του 18χρονου συνεπιβάτη του.
Ένα χρόνο μετά το χαμόγελο του Χρήστου είναι μέσα στο μυαλό μας δίνοντας μας θάρρος και κουράγιο.
Ρεπορτάζ: Ρέα Ντούρου