Συνελήφθησαν την Τρίτη (08-01-2019) πρώτες πρωινές ώρες, στην Κέρκυρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, δύο Ελληνες 29 και 34 ετών, για διαδοχικές κλοπές σε περιοχές της Κέρκυρας. 

Σε βάρος των δύο (2) επίσης Ελλήνων που συνελήφθησαν καθώς και δύο (2) ακόμη ημεδαπών συνεργών τους που αναζητούνται, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Οι δύο (2) ημεδαποί εντοπίστηκαν διαδοχικά, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, την Τρίτη (08.01.2019) το πρωί κατά την διάρκεια επιχείρησης των αστυνομικών καθώς από την αναλυτική διερεύνηση υποθέσεων κλοπών και διαρρήξεων που έλαβαν χώρα τα τελευταία 24ωρα σε διάφορες περιοχές του νησιού, ταυτοποιήθηκε η οργανωμένη δράση τους, με την συνδρομή δύο ακόμη ημεδαπών , που αναζητούνται.
Συγκεκριμένα η κατά περίπτωση οργανωμένη τους δράση εντοπίζεται σε έντεκα (11) συνολικά υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων από τις οποίες ενδεικτικά ξεχωρίζουν:
– Μία (1) υπόθεση διάρρηξης, την Τρίτη (08.01.2019), εμπορικής επιχείρησης στην περιοχή Κανόνι, από την οποία αφαίρεσαν είδη καπνού αξίας και χρήματα συνολικής αξίας (1500) ευρώ, καθώς και δύο (2) ακόμη κλοπές, από ζαχαροπλαστείο και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, την ίδια ημέρα, από τα οποία αφαίρεσαν είδη ζαχαροπλαστικής και ποτά.
-Η κλοπή, επίσης την Τρίτη (08.01.2019) ενός οχήματος αξίας (13.000) ευρώ από εταιρεία ενοικιάσεως οχημάτων καθώς και η διάρρηξη του γραφείου ενοικιάσεως από το οποίο αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο και συσκευής (GPS) αξίας (450) ευρώ.
-τρεις (3) ακόμη απόπειρες διάρρηξης, σε εμπορική επιχείρηση και δύο (2) πρατήρια καυσίμων, σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (08.01.2019).
Στο πλαίσιο διερεύνησης των υποθέσεων διαπιστώθηκε ότι δύο ημεδαποί που αναζητούνται, εμπλέκονται σε τρείς (3) ακόμη κλοπές σε περιοχές της Νότιας Κέρκυρας και συγκεκριμένα σε εταιρία ενοικιάσεως οχημάτων, σε κατάστημα υδραυλικών και σε εμπορική επιχείρηση, από τις οποίες αφαίρεσαν ένα κινητό και το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ περίπου.
Κατά την διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιηθήκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού στις κατοικίες των εμπλεκομένων, κατασχέθηκε ένα ι.χ.ε αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης της δράσης τους καθώς και άλλα αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με τις κλοπές.
Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας στο πλαίσιο της οποίας εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αντίστοιχες πράξεις.
Οι δύο ημεδαποί οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας