Κρατώντας τις φωτογραφίες πολεμιστών κατά του ναζισμού και του γερμανικού στρατού, δεκάδες Ρώσοι πολίτες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού και με αφορμή την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης και του τέλους του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Στο πλαίσιο αυτό τελέστηκε μνημόσυνο στον Αη Γιάννη, ενώ τις εκδηλώσεις και κυρίως την πορεία συνόδευσε το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής των Λιαπάδων.

Οι εκδηλώσεις αυτές για πρώτη φορά επεκτάθηκαν όπου ζουν Ρώσοι, υπό την οργάνωση των προξενικών Αρχών. Στην Κέρκυρα εκτός του Προξένου Ν. Κανούλα, που περπάτησε κι αυτός με το ταμπλό του, εκ μέρους του Δήμου παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, Μ. Μουζακίτη και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Β. Καββαδίας.
Η δράση – πορεία «Αθάνατη Στρατιά» που πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά φέτος είναι μια συμβολική πορεία, στην οποία όσοι συμμετέχουν κρατούν τις φωτογραφίες των συγγενών τους που βρέθηκαν στα πολεμικά μέτωπα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Στην ιστοσελίδα της «Αθάνατης Στρατιάς», ο καθένας μπορεί να ανοίξει την δική του σελίδα για τους συγγενείς τους που συμμετείχαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο στον πόλεμο, περιγράφοντας τη ζωή τους, όπως και τα βιώματα που είχαν τα μέλη των οικογενειών τους πριν και μετά την λήξη του πολέμου.