Κέρκυρα Ειδήσεις - Νέα - Ενημέρωση

14 Oct, 2019
14 Oct, 2019
Κοινωνία
Σπύρος Ρίκος | 06 Οκτ, 2018 | 09:11

Κέρκυρα: Εικόνες ντροπής στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κορακιάνας. (Φωτ.)

Εικόνες ντροπής για ακόμα μία φορά στο Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Κορακιάνας, με τις ελπίδες να έχουν εξαφανιστεί πλέον για μετεγκατάσταση.

Τα προβλήματα έχουν επισημανθεί αρκετές φορές από τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων με Αναπηρία Κέρκυρας, τα οποία σύμφωνα με τον Πρόεδρο κ. Ζουμπουλίδη, εστιάζονται σε δύο σημεία.

Το πρώτο ότι η στέγαση είναι παράνομη και αντίθετη με τις ειδικές διατάξεις του συντάγματος καθώς παιδιά με κινητικά προβλήματα δεν μπορούν να μπουν στο σχολείο. Δεύτερον ότι το κτίριο έχει πολλά προβλήματα τα οποία το καθιστούν ακατάλληλο.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζουμπουλίδης: «Δυστυχώς διαπιστώνουμε ξανά και ξανά σοβαρές ελλείψεις και διαπιστώσεις, οι οποίες καθιστούν το κτήριο ακατάλληλο, αφιλόξενο, επικίνδυνο και χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα, την Ελληνική Νομοθεσία (ΓΟΚ/Ν 4067/2012-Ν. 4488/2017) και την Διεθνή Σύμβαση Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία που κυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή με τον Ν 4074/2012)  όπως είναι η παντελής έλλειψη προσβασιμότητας, μικρό με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν όλα τα τμήματα και τα όργανα γυμναστικής να βρίσκονται στον διάδρομο εισόδου, στέγη με αμίαντο, πατώματα φθαρμένα κλπ.

Ειδικότερα η έλλειψη προσβασιμότητας εκτός της απάνθρωπης και χωρίς αξιοπρέπεια μεταφοράς μαθητών με κινητικά προβλήματα στα χέρια, δημιουργεί αποκλεισμούς μαθητών που σαφώς αντίκειται και από την προαναφερόμενη νομοθεσία και από την Ευρωπαϊκή.
Η Ειδική Εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας, στα πλαίσια της αρχής της εξίσωσης των ευκαιριών, της δικαιωματικής προσέγγισης  χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς , με συνθήκες ανθρώπινες, σεβασμού και αξιοπρέπειας».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *