Προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτών κρίθηκαν ο χειριστής του σκάφους αλλά και ένα ακόμη άτομο, με την κατηγορία του διακινητή όσον αφορά την υπόθεση παράνομης διακίνησης αλλοδαπών.
Σημειώνουμε ότι αύριο το πρωί θα οδηγηθούν εκ νέου στον Ανακριτή δύο ακόμα άτομα φερόμενα ως διακινητές.
Υπενθυμίζουμε ότι στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, παρακολουθούσαν το ως άνω σκάφος και την διαρκή δράση των ανωτέρω τεσσάρων (04) συλληφθέντων στον παλαιό λιμένα Κέρκυρας, μέχρις ότου επιβιβάστηκαν σε αυτό οι δεκαπέντε (15) προαναφερόμενοι αλλοδαποί.
Ο χειριστής του  Ι/Φ σκάφους επεδίωξε να εξέλθει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα αγνοώντας τις υποδείξεις του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Ακολούθησε η ακινητοποίηση του Ι/Φ, το οποίο οδηγήθηκε στο λιμένα Κέρκυρας και η σύλληψη του 32χρονου χειριστή.
Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, οι τρεις (03) διακινητές των αλλοδαπών και πιο συγκεκριμένα ένας 44χρονος αλλοδαπός και μία 51χρονη ημεδαπή, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τη ν. Κέρκυρα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως επιβαίνοντες σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ηγουμενίτσα, καθώς και ένας 24χρονος αλλοδαπός, ως επιβαίνων σε έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Από την ΔΑΠΘΑΣ αξιολογείται το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν από την υπόθεση, ενώ διερευνάται η εμπλοκή των ανωτέρω και σε άλλες υποθέσεις καθώς και η συμμετοχή άλλων συνεργών που ενδεχομένως αποτελούν μέλη διεθνούς κυκλώματος  παράνομης διακίνησης μεταναστών.
Προανάκριση  διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.