Τρεις άνθρωποι παραμένουν στο Νοσοκομείο, ο ένας εκ των οποίων εξακολουθεί να είναι διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από την χθεσινή φωτιά σε σπίτι στο Μαντούκι.

Η στιγμή που ξεκίνησε η φωτιά

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, διασωληνωμένος παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο άνδρας ο οποίος έτρεξε από την πρώτη στιγμή να βοηθήσει φέρνοντας πυροσβεστήρα, ωστόσο εγκλωβίστηκε μέσα στις φλόγες. Η κατάσταση της υγείας του εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως κρίσιμη. Μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα μεταφερθεί σε Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης Εγκαυμάτων.

Σε άσχημη κατάσταση ωστόσο, είναι τόσο η μητέρα, όσο και ο πατέρας του 13χρονου κοριτσιού, το οποίο σώθηκε όταν η μητέρα του αποφάσισε να το πάρει στην αγκαλιά της και να κάνει βουτιά από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου. Η μητέρα νοσηλεύεται στη Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν.Κ. έχοντας πολλαπλά κατάγματα από την πτώση.

Το σημείο που έπεσε η μητέρα και το παιδί


Ο 50χρονος πατέρας ήταν αυτός που απεγκλωβίστηκε από τα κεραμίδια του φλεγόμενου σπιτιού χάρη στο γερανοφόρο όχημα του Δήμου που έσπευσε για βοήθεια, και νοσηλεύεται επίσης στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, λόγω των εγκαυμάτων που έχει υποστεί.

 Η στιγμή της διάσωσης του 50χρονου

Οι σημερινές εικόνες από το κατεστραμμένο τριώροφο σπίτι στο Μαντούκι είναι χαρακτηριστικές του μεγέθους της πυρκαγιάς. Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί ποια ήταν τα αίτια της πυρκαγιάς, με την υπόθεση να βρίσκεται υπό διερεύνηση από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κέρκυρας.

Η επόμενη μέρα