Την διαβεβαίωση ότι τέλος του μήνα ή αρχές Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η μεταφορά των απορριμμάτων από την Κέρκυρα προς τη Μονάδα Επεξεργασίας στην Κοζάνη, έλαβαν οι φορείς του Τουρισμού από την Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ Μ. Υδραίου.

Η κ. Υδραίου επεσήμανε παράλληλα ότι πρέπει να ενημερωθούν και να γίνουν κοινωνοί του προγράμματος και των διαδικασιών οι Φορείς της Κέρκυρας. Μάλιστα τόνισε ότι η ενημέρωση γίνεται με την ιδιότητα της ως Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ και όχι ως Δήμαρχος.

Όπως μεταξύ άλλων, ανέφερε η κ. Υδραίου, κάλεσε τους φορείς εκτιμώντας ότι «θα πρέπει  για το σημαντικότερο πρόβλημα που μας ταλανίζει την τελευταία δεκαετία να είναι ενήμεροι για κάθε βήμα που κάνει ο ΦΟΣΔΑ για το σε ποια διαδικασία βρισκόμαστε και ποια βήματα εναπομένουν μέχρι την προσωρινή λύση που είναι η μεταφορά, αλλά και τα βήματα για την οριστική λύση που είναι η δημοπράτηση της Μονάδας κομποστοποίησης , κατασκευή νέου ΧΥΤΥ και βεβαίως η επιθετική και εντατική ανακύκλωση με όσα προγράμματα και εξοπλισμό  μπορούμε να εξασφαλίσουμε  μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία προγράμματα αλλά και με  ίδια μέσα και πόρους».

Η πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ ανέφερε ακόμα ότι, ουσιαστικά  συζητήθηκαν αυτά που ενημέρωσε  και το Συμβούλιο  του Φορέα κατά την προηγούμενη  συνεδρίαση ότι δηλαδή, «περιμένουμε την έγκριση  από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων προκειμένου να καταφύγουμε στην ανάθεση με διαπραγμάτευση  για έναν ορίζοντα μέχρι και τέλος  Οκτώβρη ευελπιστούμε που τελειώνει και η τουριστική σεζόν και έχουμε πολύ μεγάλες  παραγόμενες ποσότητες και μετά παράλληλα να βγει ο διαγωνισμός για την μεταφορά  αλλά και ο διαγωνισμός για τη δημοπράτηση της Μονάδος  Κομποστοποίησης και των άλλων έργων».

«Έχω δει και επικεφαλής Παρατάξεων του  Δημοτικού Συμβουλίου και βεβαίως μόλις έρθει η απάντηση από την Ενιαία Αρχή θα συζητηθεί  το  θέμα ευρέως και εκτενώς και στο Δημοτικό μας  Συμβούλιο. Θεωρούμε πως αν λειτουργήσουμε εντατικά και γρήγορα και μεθοδικά μέχρι τέλος  Γενάρη θα χει φύγει το πρώτο φορτίο».

Πάντως οι φορείς του τουρισμού εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να ξαναζήσουμε τις εικόνες του παρελθόντος.