Η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας με δελτίο τύπου που δόθηκε στην δημοσιότητα διαψεύδει τα όσα αναφέρουν τα μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας αναφορικά με τον Αξονικό και τον Μαστογράφο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Με ανακοίνωσή της, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της κ. Μπούκας, γνωστό πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα και πολιτευτής του ΚΙΔΗΣΟ το 2012, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών ζητά εξηγήσεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ότι βρισκόμαστε στο στάδιο προμήθειας νέου αξονικού 16 τομών, προφανώς νομίζοντας ότι έχει ματαιωθεί από το Νοσοκομείο η αγορά αξονικού 64 τομών μέσω ΕΣΠΑ και ότι το μηχάνημα “πέταξε”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Είναι επακόλουθο να υποπίπτει σε τέτοια λάθη, καθώς δεν έχει ζητήσει ποτέ ενημέρωση, ως οφείλει ως συνδικαλιστής, από τη διοίκηση του Νοσοκομείου για οποιοδήποτε θέμα. Τον συμβουλεύουμε, λοιπόν, αντί να βγάζει ανακοινώσεις για αξονικούς που “πετάνε”, να προσγειωθεί και να μην εκτίθεται δημόσια με ανακοινώσεις που δεν έχουν καμιά βάση, προκαλώντας συνεχώς ανησυχία στους Κερκυραίους.
Ως Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώνουμε τους Κερκυραίους ότι τα έτη 2016 και 2017 η παρούσα διοίκηση του Νοσοκομείου ολοκλήρωσε βαλτωμένες από το 2012 προμήθειες του ΕΣΠΑ. Το αν αυτό έγινε εξαιτίας της “τρομάρας” που, κατά τον ίδιο τον πρόεδρο του συνδικαλιστικού σωματείου, ένιωσε από τις “φωνές” του, το αφήνουμε να το κρίνει η τοπική κοινωνία.

Ως Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουμε λοιπόν να αποκαταστήσουμε την αλήθεια προς τον κόσμο που τυχόν διάβασε την ανακοίνωση του συγκεκριμένου σωματείου:
1)      Το έργο αγοράς από το ΕΣΠΑ του 2012 για αξονικό 64 τομών διακόπηκε το 2015 από την τότε απερχόμενη διοίκηση του Νοσοκομείου. Η όλη διαδικασία προμήθειας ξεκίνησε από την αρχή με γεφύρωσή του στο νέο ΕΣΠΑ στα τέλη του 2016, ώστε να μη χαθεί το κονδύλι. Άρα, τα χρόνια δεν είναι 7, αλλά μόλις 1,5.

2)      Τις ευθύνες τής διακοπής τής προμήθειας που ξεκίνησε το 2012, ο κ. Μπούκας ας βρει το πολιτικό θάρρος να τις αποδώσει στην απερχόμενη το 2015 διοίκηση, η οποία  σταμάτησε τη διαδικασία προμήθειας στηριζόμενη σε μια προσωρινή δικαστική απόφαση. Αλήθεια, οι τότε διοικούντες δεν “τρόμαζαν” και δεν “ξυπνούσαν” από τις “φωνές” του;

3)      Το Νοσοκομείο της Κέρκυρας βρίσκεται στις λίστες προμηθειών του Υπουργείου Υγείας για αξονικό 16 τομών, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζει και τις τεχνικές διαβουλεύσεις που απαιτούνται για αγορά αξονικού 64 τομών μέσω ΕΣΠΑ, παρότι αυτές είναι χρονοβόρες.
Η ταυτόχρονη διαδικασία συμβαίνει καθώς, σε αντίθεση με το παρελθόν, πρώτη προτεραιότητα είναι η με οποιανδήποτε διαδικασία ταχύτερη εγκατάσταση νέου αξονικού στο Νοσοκομείο.
Ο αξονικός κατηγορίας Β τον ενημερώνουμε, παρεμπίπτοντος, ότι είναι ο συνήθης τύπος αξονικού για νοσοκομειακή χρήση.

4)      Για τον “πονεμένο” -κατά τον συνδικαλιστή- μαστογράφο, περιμένουμε αντίστοιχα να μας γνωστοποιήσει την κριτική, τις “φωνές” και τον “τρόμο” που άσκησε ως συνδικαλιστής και πολιτικός ώστε να “ξυπνήσει” τις προηγούμενες διοικήσεις παλαιότερα, όταν επί χρόνια, ενώ υπήρχε αναλογικός μαστογράφος, αυτός δε λειτουργούσε καθόλου ή λειτουργούσε μία φορά την εβδομάδα προ 6ετίας· όταν επί 4ετίας η προμήθεια νέου ψηφιακού μέσω ΕΣΠΑ είχε βαλτώσει.

5)      Τέλος, ενημερώνουμε ότι, σε αντίθεση με το παρελθόν, ο ψηφιακός μαστογράφος λειτουργεί πλέον σε σχεδόν καθημερινή βάση (3-4 φορές εβδομαδιαία) με προγραμματισμένα ραντεβού».