Την δική του απάντηση έδωσε ο Διοικητής του Γ.Ν.Κ. Φοίβος Κακαβίτσας με αφορμή την νέα ερώτηση των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

«Μετά την 3η κατά σειρά αποτυχημένη απόπειρα, από τους συγκεκριμένους βουλευτές, να κατατεθεί στοιχειοθετημένο ερώτημα στη βουλή, για το νοσοκομείο μας, βλέπουμε την ίδια ερώτηση να επανέρχεται γενικευμένη όμως αυτή τη φορά, για όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Παραδόξως όμως στον τίτλο της, αναφέρεται εκ νέου το νοσοκομείο μας. Θα πρέπει μάλλον περί της αξιοπιστίας των ερωτημάτων, να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο, ότι τον Αύγουστο του 2017, οι ίδιοι βουλευτές ρώτησαν στη βουλή, για έλλειψη παιδοψυχιάτρου, όταν η γιατρός εκείνο το μήνα εφημέρευε κανονικά και ενώ ήδη είχε προκηρυχθεί και 2η μόνιμη θέση παιδοψυχιάτρου για το νοσοκομείο.
Θα θυμίσουμε επίσης και την ερώτηση τον Μάρτιο του 17, για τη στελέχωση της μονάδας νεφρού, όταν είχαν ήδη προκηρυχθεί 2 μόνιμες θέσεις μετά από 7 χρόνια απραξίας και μπαλωμάτων. Αντιπαρερχόμαστε τις κορώνες, περί ασεβείας της διοίκησης προς συγκεκριμένο ασθενή, οι οποίες αποκρύπτουν την πραγματική αλληλουχία των γεγονότων (τα emails παραμένουν ως αποδείξεις, όπως και τα δελτία παραγγελίας και τα έγγραφα μας προς τον ΕΟΦ).
Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη τακτική στόχευσης του νοσοκομείου Κέρκυρας (περί μη ενημέρωσης και περί έλλειψης μέριμνας για τον συγκεκριμένο ασθενή), ακολουθείται ώστε να προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν το άτοπο του προηγούμενου, ερωτήματος τους.

Αντιπαρερχόμαστε ότι η προηγούμενη ερώτηση τους, αναφερόταν με πληθυντικό αριθμό (ελλείψεις φαρμάκων στο νοσοκομείο Κέρκυρας), ενώ η έλλειψη τελικά αφορούσε μόνο ένα συγκεκριμένο τύπο σκευάσματος.
Αντιπαρερχόμαστε επίσης ότι δεν γνώριζαν πως η έλλειψη ήταν, όπως αποδείχθηκε από τα έγγραφα πανευρωπαϊκή και όχι μόνο στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.
Όμως αφού και στην 3η συνεχόμενη ερώτηση στη βουλή που αφορούσε το νοσοκομείο μας, υπέπεσαν σε σφάλμα δικής τους ενημέρωσης καθώς:
– δεν γνώριζαν την ουσία του προβλήματος (γενικευμένη έλλειψη σε όλη την Ευρώπη)..
– δεν γνώριζαν ότι το νοσοκομείο παράγγειλε κανονικά το σκεύασμα..
– δεν γνώριζαν ότι ο ΕΟΦ κινήθηκε πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά μέσω του ΙΦΕΤ, μετά από τις ερωτήσεις του δικού μας νοσοκομείου για την ανεύρεση του συγκεκριμένου φαρμάκου..

Αναρωτιόμαστε:

1) Γιατί ακόμα και τώρα, πριν θέσουν το ερώτημα, δεν ενημερώθηκαν για τη δημιουργία πανελλαδικού μητρώου από το υπουργείο, ακριβώς μετά τις ενέργειες ενημέρωσης του ΕΟΦ, απτο δικό μας νοσοκομείο, που ξεκίνησαν εξαιτίας του γεγονότος αυτού
2) Γιατί δεν αναρωτιούνται, πως και δεν είχε δημιουργηθεί επί τόσα χρόνια το μητρώο αυτό;
3) Γιατί πάλι στοχεύουν το νοσοκομείο Κέρκυρας, στον τίτλο της ερώτησης τους, εφόσον πλέον
μιλάνε για πανελλαδικό φαινόμενο;

Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι στο νοσοκομείο, μετά από σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων ιατρών, δημιουργήθηκε συγκεκριμένη διαδικασία χορήγησης σκευασμάτων, ώστε να καλύπτονται οι επείγουσες θεραπείες και να μη κινδυνέψει κανένας ασθενής.
Κατόπιν επίσης των οδηγιών του υπουργείου που ακολούθησαν (με τη δημιουργία πανελλαδικού μητρώου αναγκών σε ανοσοσφαιρίνες), επανέρχεται σταδιακά και η ομαλότητα στις υπόλοιπες θεραπείες με ανοσοσφαιρίνες.

Υ.Γ. Τα περί κομματικών τοποθετήσεων στις διοικήσεις, έχοντας ως αφορμή το δικό μας
νοσοκομείο, θα έπρεπε να είχαν ρωτήσει πριν τα αναφέρουν. Γελάνε και οι πέτρες στο νησί…».