Σε σχέση με δελτίο τύπου της ΝΟΔΕ Κέρκυρας για το τμήμα χημειοθεραπειών του νοσοκομείου Κέρκυρας, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας τονίζει τα εξής:

«το μηχάνημα νηματικής ροής όπου διαλύονται τα χημικοθεραπευτικά σκευάσματα, την Παρασκευή 8/6 το πρωί παρουσίασε όντως βλάβη (και όχι την Πέμπτη). Η διοίκηση αυθημερόν ενέκρινε κονδύλιο για την επισκευή του. Η εταιρία που το συντηρεί κάθε χρόνο, ειδοποιήθηκε την ίδια ημέρα άμεσα και μετά από παράκληση και πίεση του νοσοκομείου επίσπευσε την επισκευή του. Έτσι ήδη σήμερα Τετάρτη 13/6, μόλις 2 εργάσιμες μετά, τεχνικός βρίσκεται στο νοσοκομείο για το σκοπό αυτό.
Κανένας ασθενής δεν ταλαιπωρήθηκε καθώς όλοι το διήμερο αυτό της βλάβης ενημερώθηκαν έγκαιρα για τη μετακίνηση της θεραπείας τους τις επόμενες ημέρες. Καλό θα είναι οποιαδήποτε ενημέρωση επιθυμεί η ΝΟΔΕ Κέρκυρας, να τη ζητάει από τη διοίκηση του νοσοκομείου απευθείας, χωρίς να προκαλεί πανικό για ζητήματα σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, που η διοίκηση ως οφείλει έχει ήδη ενημερώσει».