Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων απέστειλε το ΔΣ της Μουσικής Καλλιτεχνικής Ένωσης Περιβολίου Κέρκυρας.

Η επιστολή έχει ως εξής: «Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη, Για ένα μεγάλο διάστημα τώρα ο Σύλλογος μας περιμένει την απόφαση της Περιφέρειας για τη συνδιοργάνωση του 1ου Επτανησιακού φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στις 20 Οκτωβρίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας. Στη συνάντησή μας στις 25 Απριλίου καταθέσαμε πρόταση για τη διοργάνωση του 1ου Επτανησιακού φεστιβάλ παραδοσιακού χορού με τη μορφή ανταμώματος το οποίο κάθε χρόνο θα φιλοξενείται σε διαφορετική Περιφερειακή Ενότητα, με στόχο τη συνεργασία μεταξύ των Συλλόγων, τη σύσφιξη των σχέσεων και την ανάδειξη της χορευτικής παράδοσης στα νησιά του Ιονίου. Εσείς κύριε Περιφερειάρχη μας δώσατε συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία μας αυτή και μας είπατε ότι το φεστιβάλ θα πρέπει να γίνει κάτι να το υλοποιήσουμε μαζί με την Περιφέρεια. Από την επόμενη της συνάντησής μας προχωρήσαμε σε επαφές με Συλλόγους από όλα τα νησιά του Ιονίου και παράλληλα πήραμε προσφορές από ξενοδοχεία, ταβέρνες και στείλαμε όλα τα έγγραφα που μας ηττήθηκαν από την Γενική Διεύθυνση Δημ. Υγείας και Κοινωνικής μέριμνας Επιτροπή Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, όπως είχαμε συζητήσει και καταθέσαμε πρόταση. Από εκεί και ύστερα, παρά τις επανειλημμένες τηλεφωνικές μας προσπάθειες, όσο και τα email που έχουμε στείλει για συνάντηση – συζήτηση δεν κατέστη δυνατό να έχουμε την απάντησή σας. Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους αγαπητούς καλεσμένους μας για τη μη πραγματοποίηση αυτής της μεγάλης εκδήλωσης στο νησί μας και να ζητήσουμε συγγνώμη από όλους για την αναμονή. Είναι φανερό ο΄τι ο χρόνος που μας απομένει είναι ελάχιστος και ανεπαρκής για την προετοιμασία της εκδήλωσης, με δεδομένη και τη σιγή από τη δική σας μεριά γενικότερα και ειδικότερα όσον αφορά στην κάλυψη των εξόδων, όπως δεσμευτήκατε κύριε περιφερειάρχη, δικαιούμαστε, νομίζουμε, μια οφειλόμενη απάντηση για τη στάση σας.

Μήπως άραγε οφείλεται στη δική μας συμμετοχή στο κίνημα ενάντια στον παράνομο ΧΥΤΑ Λευκίμμης Νότιας Κέρκυρας.

Μήπως διότι παρά την επιμονή σας να παραστούμε στη σύσκεψη που εσείς καλέσατε με θέμα να επανέλθει η «κανονικότητα» με την παρουσία 14 διμοιριών ΜΑΤ δεν παρευρεθήκαμε;

Μήπως διότι αγωνιζόμαστε για την προστασία της ζωής των παιδιών μας και του περιβάλλοντος;

Μήπως διότι σε λέγαμε άλλα πριν τις εκλογές και άλλα τώρα;

Αναμένουμε την απάντησή σας, ωστόσο εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης της Κέρκυρας των Επτανήσων και την ανάπτυξη του πολιτισμού μας. Εμείς είμαστε εδώ για να προβάλουμε την παράδοση την παράδοση και τον πολιτισμό της Κέρκυρας και των Επτανήσων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντας διέξοδο και διαπαιδαγωγώντας με ανθρωπιστικές αρχές τα παιδιά μας μακριά από σκοπιμότητες.

Θεωρούμε ότι αυτό είναι χρέος όλων και πολύ περισσότερο των εκπροσώπων μας που πρέπει να ανταποκρίνονται στα αιτήματα των κατοίκων και των πολιτιστικών φορέων».