Με μαφιόζικες μεθόδους για την επιβολή του ισχυρότερου. Ποια η ταυτότητα των «Φιλελεύθερων»;

Οι πρωτοεμφανιζόμενοι «Φιλελεύθεροι» (τρομάρα τους…), με μια επιστολή – λίβελο δίνουν το σύνθημα για το δεύτερο γύρο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης στη τοπική Νέα Δημοκρατία, ενώ όλοι πίστευαν ότι η αντιπαράθεση είχε τελειώσει με την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Λίγο πριν την εκλογή νέας Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, που θα γίνει πιθανότατα μέσα στον Μάιο, και ενώ εκκρεμούν μια σειρά ανοιχτών καυτών θεμάτων σε τοπικό επίπεδο, όπου διαπιστώνεται διάσταση απόψεων, έρχεται αυτή η ανοιχτή επιστολή των τάχα μου «Φιλελεύθερων», με την αυταπάτη ότι θα «καθυποτάξει», με ανοίκειες συκοφαντίες, ύβρεις και χλευασμούς, κάθε αντίθετη άποψη.

Το λιβελογράφημα των τάχα «Φιλελεύθερων» το οποίο κυκλοφορεί στο «σκοτάδι» τις τελευταίες ώρες, ήρθε να «συντρίψει» τις αμυδρές ελπίδες για επικράτηση της λογικής και της σύνεσης και με ένα μαφιόζικης έμπνευσης, άνανδρο και ανώνυμο «χτύπημα», επιχειρείται να στοχοποιηθεί κάθε φωνή και άποψη, που είναι αντίθετη με τις βουλές και τα «θέλω» ενός δήθεν νέου πολιτικού συστήματος που επιχειρεί να εγκαθιδρυθεί σε τοπικό επίπεδο, μη ανεχόμενο την δημοκρατική κριτική.

Στη δημόσια χλεύη, στην κατασυκοφάντηση και στην κατακραυγή παραδίδονται με άθλιους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και δημοσιογράφοι, όσοι από αυτούς είχαν την «ατυχή» έμπνευση να εκφράσουν διαφορετική άποψη και αντίληψη από αυτή του δήθεν «νέου» πολιτικού συστήματος που επιχειρεί με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο να  επιβληθεί  στον τόπο μας (με ποιο αλήθεια απώτερο σκοπό;).

Το επικίνδυνο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι, το λιβελογράφημα των τάχα «Φιλελευθέρων» δεν μπορεί να συσχετισθεί με άλλες ανάλογες φαιδρές περιπτώσεις του παρελθόντος, αφού αποπνέει μίσος, καθώς και την αίσθηση ότι πρόκειται ουσιαστικά για ένα «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» με κάθε έναν που δεν υποκύπτει και δεν ενσωματώνεται στις βουλές του δήθεν νέου συστήματος εξουσίας.

Η φρασεολογία που χρησιμοποιείται σε βάρος των πολιτικών και αυτοδιοικητικών προσώπων είναι πεζοδρομιακού τύπου, «γνωστή» στους χρήστες των social media και συγκεκριμένα του Facebook, όπου συχνά πυκνά κάποιοι «στολίζουν» κάποιους άλλους, με συγκεκριμενες και γνωστές εκφράσεις (που μνημονεύονται στο λιβελογράφημα) καθυβρίζοντας, λασπολογώντας και κατασυκοφαντώντας τον οποιοδήποτε έχει διαφορετική άποψη και γνώμη, άτομα του στενού περιβάλλοντος του δήθεν νέου συστήματος εξουσίας. Είναι αυτοί οι ίδιοι που «διαφημίζουν», με άκομψο τρόπο τις καλές σχέσεις με το Πρωθυπουργικό περιβάλλον της Δημάρχου Μ. Υδραίου και είναι αυτοί οι ίδιοι που υπήρξαν στο στενό περίγυρο πολιτικού, ο οποίος προσφάτως είχε δοσοληψίες με την Ελληνική δικαιοσύνη. Αλλά και άτομα που έχουν οικονομικά συμφέροντα με «ελπιδοφόρες» επενδυτικές πρωτοβουλίες στις οποίες γίνεται αναφορά, που εναγκαλίζονται με την εξουσία.

Οι επονομαζόμενοι  «Φιλελεύθεροι» στο λιβελογράφημα τους δεν διστάζουν να επιτεθούν με ανοίκειες και κατασυκοφαντικές  εκφράσεις προς τον Βουλευτή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας Στέφανο Γκίκα, ο οποίος με νωπή την λαϊκή ετυμηγορία συγκέντρωσε 10.500 ψήφους. Στο στόχαστρο και ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, Κώστας Λέσσης, ο οποίος έχει μια άμεμπτη πορεία 10ετιων στην ΝΔ και μια ανεξάρτητη και υπερήφανη φωνή και στάση εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των δημοτών του και όχι τα αλλότρια συμφέροντα μιας στενής ομάδας που επιδιώκει ανοίκεια και με κάθε τρόπο να εξουσιάσει τον τόπο, όπως και τα οικονομικά συμφέροντα επίδοξων επενδυτών. Δεν παραλείπουν βέβαια και τον Δήμαρχο του Βορρά Γιώργο Μαχειμάρη που το “στολίζουν” δεόντως. Από την δημόσια χλεύη των επονομαζομένων «Φιλελεύθερων» δεν διέφυγε ούτε ο πρώην Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννης Κοντός. Καθώς επίσης και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης, ο οποίος δεν έδωσε τα «διαπιστευτήρια» του στο νέο «σύστημα εξουσίας». Και βεβαίως οι δημοσιογράφοι του Corfutv που ούτε και αυτοί υποκλίθηκαν στην δήθεν «νέα τάξη» πραγμάτων που επιχειρεί ατυχώς να επιβληθεί στο νησί μας.

Τα προσωπεία έπεσαν και πριν η Δικαιοσύνη ερευνήσει ποιοι είναι οι συκοφάντες (διότι θα ερευνήσει, να είναι σίγουροι), αναδεικνύεται το απεχθές «πρόσωπο» του δήθεν «νέου» που είναι πιο παλιό και από το παλιό. Θα πρέπει όσοι εξυφαίνουν τέτοια σχέδια, να γνωρίζουν ότι το πρότυπο του Καλιγούλα που έχρισε Συγκλητικό το άλογο, ενώ οι υπόλοιποι Συγκλητικοί χτυπούσαν το κεφάλι τους γιατί τους ξέφυγε μια τόσο λαμπρή ιδέα, δεν έχει καμία ελπίδα να «ανθίσει» σε τοπικό επίπεδο. Έχουνε γνώση οι φύλακες.