Ο Δεματοποιητής έχει ξεκινήσει κανονικά την λειτουργία του, η αποκομιδή συνεχίζεται, ωστόσο το μεγάλο «αγκάθι» αυτή την στιγμή για τον Δήμο και τον ΣΥΔΙΣΑ είναι οι 5.000 τόνοι απορριμμάτων που βρίσκονται σε όλο τον Νομό εδώ και δύο μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την στιγμή ο Δεματοποιητής διαχειρίζεται το καθημερινό φορτίο το οποίο έχει αυξηθεί λόγω τουριστικής σεζόν και δεν υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας των παλιών απορριμμάτων.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης μιλώντας στο Corfutv για την διαχείριση των απορριμμάτων αναφέρθηκε στο αδιέξοδο που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Κέρκυρα και γι αυτό τον  λόγο βρίσκονται σε συνεχής επαφές με Δήμο και την Κυβέρνηση.

Όπως είπε «αυτή την στιγμή το ζητούμενο είναι που θα πάνε 5000 τόνοι σκουπιδιών που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το νησί. Ο δεματοποιητής αυτή την στιγμή δουλεύει σε καθημερινή βάση για το καθημερινό φορτίο περίπου 300 τόνους τώρα που η καλοκαιρινή σεζόν έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Δεν υπάρχει πιθανότητα σε αυτή την φάση να διαχειριστεί ούτε ένα κιλό παραπάνω. Σε αυτή την κατάσταση 5000 τόνοι είναι δεδομένο ότι δεν μπορούν σε αυτή την φάση να περάσουν από δεματοποίηση. Γι αυτό τον λόγο είμαστε σε συνεργασία με τον Δήμο και τα Υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος για να βρούμε ένα μέρος προσωρινό να μεταφερθούν οι 5000 τόνοι. Μιλάμε πάντα στα όρια της νομιμότητας ενδεχομένως να βρούμε αποκατεστημένο παλιό ΧΑΔΑ, ίσως σε κάποιο κύτταρο αλλά υπάρχει καταδικαστική απόφαση του Δημάρχου, ακόμα και την μεταφορά αν και έχει αποκλειστεί.

Ακολουθούμε τον Περιφερειακό σχεδιασμό δεματοποίηση στο Τεμπλόνι και δέματα στην Λευκίμμη. Το δεδομένο τώρα είναι να βρούμε την λύση για τους 5000 τόνους».