Σχεδόν 97% ήταν η συμμετοχή στη σημερινή ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, από την οποία θα εκλεγεί το νέο 31μελες Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων. Συγκεκριμένα από τους 528 εκλέκτορες ψήφισαν οι 511.

Να σημειωθεί ότι οι κάλπες άνοιξαν στις 2.30 μμ και έκλεισαν στις 6.30 μμ, με την διαδικασία της καταμέτρησης να συνεχίζεται.

Στο νέο 31μελές Δ.Σ του ανώτατου συλλογικού οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η γαλάζια παράταξη, από την οποία θα εκλεγεί και ο νέος πρόεδρος, έλαβε 325 ψήφους σε σύνολο 511 και 19 έδρες. Συνολικά όμως οι έδρες της πλειοψηφούσας παράταξης είναι 20, καθώς τη μια επιπλέον έδρα λαμβάνει αυτοδίκαια ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Την προεδρία του οργάνου διεκδικούν, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και ο δήμαρχος Τρικαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ πρόεδρος θα αναδειχθεί εκείνος που θα λάβει περισσότερες ψήφους, με βάση τη συμφωνία που είχε γίνει, προκειμένου να αποφευχθεί η διάσπαση.

Τα αποτελέσματα για τον νικητή αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δεύτερη δύναμη στην ΚΕΔΕ αναδείχθηκε η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» που πρόσκειται στο ΚΙΝ.ΑΛ, λαμβάνοντας 91 ψήφους και 6 έδρες.

Τρίτη δύναμη αναδείχθηκε η παράταξη “Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία” με επικεφαλής τον δήμαρχο Λάρισας, Απόστολο Καλογιάννη, που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, με 45 ψήφους και 3 έδρες και η ανεξάρτητη παράταξη “Νέα Αυτοδιοίκηση” του δημάρχου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη, που έλαβε 33 ψήφους και 2 έδρες.

Στις εκλογές συμμετείχαν επίσης και οι παρατάξεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης” η οποία έλαβε 10 ψήφους και η παράταξη “Συντονισμός αιρετών” που πήρε 6 ψήφους, οι οποίες ωστόσο με βάση το μέτρο της απλής αναλογικής δεν κατάφεραν να πάρουν καμία έδρα.