Σε κινητοποίηση καλεί ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, την Πέμπτη 14 Ιούνη, στις 7:30 το απόγευμα στο Σαρόκο, ενάντια στην προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.  Καλεί επίσης, σε μαζική συμμετοχή στην απεργία των εργαζόμενων στο εμπόριο και στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 15 Ιούλη, στις 11 το πρωί στην πλατεία Γεωργάκη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε στην αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου και ήδη η εκμετάλλευση των εργαζόμενων σε πολλούς εργασιακούς χώρους έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που επικρατεί σε πολλές αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο νησί μας με απλήρωτες υπερωρίες, με προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής κ.ά. Συνολικά η περαιτέρω ελαστικοποίηση των ωραρίων τσακίζει κόκαλα ενώ υπάρχουν περιπτώσει που όταν κάποιος εργαζόμενος τολμήσει να ζητήσει το αυτονόητο, να πληρωθεί δηλαδή για την δουλειά του, αρχίζει η τρομοκρατία με την απειλή της απόλυσης και τα εκδικητικά «αντίμετρα» να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή…
Ειδικά στα καταστήματα σούπερ μάρκετ της υπαίθρου του νησιού μας, με το πρόσχημα της «τουριστικής περιοχής» οι απλήρωτες υπερωρίες και η καταπάτηση κάθε έννοιας ωραρίου εργασίας είναι στην ημερήσια διάταξη. Το γεγονός αυτό διαπίστωσαν για ακόμα μία φορά κλιμάκια του Σωματείου μας, που το Σάββατο 9 Ιούνη πέρασαν από πολλά σούπερ μάρκετ απ’ άκρη σ’ άκρη του νησιού μας. Να σημειωθεί πως το Σωματείο μας με επίσημο έγγραφο κατήγγειλε εδώ και αρκετό καιρό αυτές τις πρακτικές σε Επιθεώρηση Εργασίας, Περιφέρεια και Αστυνομία»
Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο καταλογίζει ευθύνες στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, «όχι απλά γιατί δεν κάνει τίποτα αλλά γιατί βάζει εμπόδια στην οργάνωση των εργαζόμενων, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πολύ σοβαρά αυτά προβλήματα. Τεράστιες είναι και η ευθύνες της Περιφέρειας που, ως το μακρύ χέρι της κεντρικής κυβέρνησης, μεταφέρει και εξειδικεύει στον τόπο μας, για λογαριασμό των μεγαλοεπιχειρηματιών, τις κυβερνητικές πολιτικές (κατάργηση κυριακάτικης αργίας, ελαστικές μορφές απασχόλησης κ.λπ.)
Τέλος, μεγάλες είναι και οι ευθύνες της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, που με κάθε τρόπο προσπαθεί να ελαστικοποιήσει ακόμα περισσότερο τα ωράρια (κατάργηση αργίας Κυριακής, “λευκές νύχτες”, σπαστά κ.ά.), όπως πολλές φορές έχουμε καταγγείλει στο παρελθόν».