Πραγματοποιήθηκαν κανονικά οι διαδικασίες για την συγκρότηση σε Σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ.ΙΝ, αφού χθες το Πρωτοδικείο Κέρκυρας απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής για την αναστολή της διαδικασίας που κατέθεσαν η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Καλούδης και Χρύσανθος Σαρλής.

Στη σημερινή διαδικασία συγκρότησης σε Σώμα του Δ.Σ. της ΠΕΔ.ΙΝ προήδρευσε ο κύριος Γιώργος Καλούδης, που είχε λάβει τις περισσότερες ψήφους στην εκλογική διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής, ενώ μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής εξελέγησαν ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης και ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΛΑ.ΣΥ στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας Γιάννης Πιέρρης.

Πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου κατέθεσε δήλωση μη νομιμοποίησης της διαδικασίας και απεχώρησε. Τη δήλωση υπογράφουν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας Δημήτρης Μεταλληνός, ο Δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος, ο Διονύσης Τρούσσας Δημοτικός Σύμβουλος Ζακύνθου και ο Γιώργος Καλούδης, ο οποίος όμως παρέμεινε στη διαδικασία και συμμετείχε κανονικά.

Την Προεδρία της ΠΕΔ.ΙΝ διεκδίκησαν ο κύριος Αλέξανδρος Παρίσης πρώην Δήμαρχος Κεφαλονιάς και ο Κώστας Δρακονταειδής πρώην Δήμαρχος Λευκάδας. Πρόεδρος εξελέγη ο κύριος Αλέξανδρος Παρίσης με 9 ψήφους, ο κύριος Δρακονταειδής έλαβε 3 ψήφους και 2 λευκά.
Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ.ΙΝ εξελέγη ο πρώην Δήμαρχος Κερκύρας και Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής με 9 ψήφους και 5 λευκά και Γραμματέας ο Κώστας Γρηγορόπουλος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας με 10 ψήφους και 4 λευκά.

Στην 5μελη Εκτελεστική Επιτροπή μαζί με τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα της ΠΕΔΙΝ εξελέγησαν ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης και ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας.