Το τελεσίγραφο της Ε.Ε. το οποίο δόθηκε μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών στον ΣΥΔΙΣΑ και κατά επέκταση στον Δήμο Κέρκυρας αναφορικά με τον ΧΥΤΥ Νότιας Κέρκυρας σχολίασε μιλώντας στο Corfutvnews ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης.
Ο κ. Παυλίδης ανέφερε ότι «ήταν μία εξέλιξη που έπρεπε να την αναμένουμε από τις Ευρωπαϊκές Αρχές. Μπορεί να δόθηκε μια εικόνα ότι μπορεί να είναι μια εκβιαστική κίνηση από το Υπουργείο αλλά πραγματικά δεν είναι καθόλου έτσι. Εμείς προσπαθούμε να την καθυστερήσουμε να δοθεί ένα μήνα ακόμα παράταση και στην ουσία αυτό που μετέφερε το Υπουργείου είναι αυτό που αναφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ή θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο έργο ή θα επιβληθούν συγκεκριμένες κυρώσεις και θα ζητήσει η Ε.Ε. τα λεφτά της πίσω. Από τη στιγμή που έγιναν εθελοντικές απαλλοτριώσεις και η διαδικασία λειτούργησε με ένα σύννομο τρόπο και την στιγμή που στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει δικαιωθεί σαν έργο παρά τις ενστάσεις της τοπικής κοινωνίας, για τις Ευρωπαϊκές αρχές είναι μία νόμιμη δρομολογημένη διαδικασία. Για εμάς στο νησί είναι μία διαδικασία μονόδρομος καθώς δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση εκτός νησιού και άρα με δεδομένο αυτό οφείλει να μεταφέρει αυτό το κόστος στην αρμόδια εποπτεύουσα αρχή τον ΣΥΔΙΣΑ.
Δεν υπάρχει κανένα δεύτερο πλάνο αυτή την στιγμή κυρίως με την πίεση του χρόνου που έχουμε και να πω για ακόμα μια φορά ότι μιλάμε για λειτουργία του ΧΥΤΥ όσον αφορά το μεσοδιάστημα και όχι παραπάνω χρόνο».