«Είναι αρνητικό άνθρωποι που ηγούνται κινημάτων να ισχυρίζονται ότι μπορεί να κάνουν ανακύκλωση σε ποσοστό 90%. Στην Ιαπωνία που αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο δεν ξεπερνά το 60% με 70% ενώ πανευρωπαϊκά το επίπεδο της ανακύκλωσης φθάνει το 40% με 45%. Αν στη Λευκίμμη καταφέρουν να κάνουν 90% θα είναι παγκόσμιο πρότυπο», είπε ο Βουλευτής Κώστας Παυλίδης, μιλώντας στο Κεντρικό δελτίο του  Corfutv  και στη Ρέα Ντούρου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου του Αλεύχιμον Γιάννη Πανδή.
Στη συνέχεια ο κύριος Παυλίδης επεσήμανε ότι «Είναι λάθος να κάνουμε πολιτική πάνω στα σκουπίδια, γιατί αυτό κάνουν κάποιοι, αλλά εγώ δεν θα τους ακολουθήσω» και πρόσθεσε «είναι δεδομένο ότι αποτελούσε αυτοδιοικητική απαίτηση να διαχειρίζεται η αυτοδιοίκηση τα απορρίμματα και κανένας άλλος και αυτό το αίτημα ικανοποιήθηκε. Έτσι υπάρχουν πια οι ΠΕΣΔΑ και θα αξιολογηθούμε από την Ε.Ε σε τρία χρόνια για να πάρουμε 800 εκατομμύρια.  Αν όμως μεταφέρουμε εμείς τα απορρίμματα μας στην Κοζάνη και επίσης κάποιες άλλες πόλεις, όπως η Βέροια θα ακυρωθούν δυο ΠΕΣΔΑ και θα χάσουμε τα 800 εκατομμύρια. Η μόνη λύση είναι πως θα λειτουργήσει καλύτερα το Τεμπλόνι και να λειτουργήσει ο ΧΥΤΥ στη Λευκίμμη με συγκεκριμένους όρους, τους οποίους θα συναποφασίσουμε με τους κατοίκους.  Θέλω να το ξεκαθαρίσω δεν υπάρχουν παράνομες αδειοδοτήσεις, όλα αυτά έχουν κριθεί από τα δικαστήρια και έχει αποφανθεί το ΣτΕ. Όποιος έχει διαφορετική άποψη, μπορούμε να φέρουμε καθηγητές και επιστήμονες όπου θα τα εξηγήσουν αναλυτικά. Η Λευκίμμη δεν έχει υδροφόρο ορίζοντα, γιατί αν είχε θα υδροδοτούνταν από αυτόν και όχι από αλλού. Ο ΧΥΤΥ στη Λευκίμμη μπορεί να λειτουργήσει με κοινωνικό έλεγχο».
Σχολιάζοντας τις παραιτήσεις του Συντονιστή της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και δυο μελών, ο κύριος Παυλίδης τόνισε ότι: «Κάποιοι έχουν τις δικές τους αντοχές, τις δικές τους σχέσεις, τον δικό τους τρόπο να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση. Το κατανοώ και το σέβομαι, αλλά είναι προσωπικό θέμα το πώς προσαρμόζεται ο καθένας στις καταστάσεις».