Ανακοίνωση με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στην λωρίδα της Γάζας εξέδωσε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης.

Όπως τονίζει «Την μαύρη επέτειο συμπλήρωσης 70 χρόνων από την εκδίωξη 700.000 παλαιστινίων με την παράλληλη ίδρυση του κράτους του Ισραήλ στις 15/5/1948, επέλεξε ο Ισραηλινός στρατός για να σκορπίσει ξανά το θάνατο σε αθώους Παλαιστίνιους πολίτες.

Τουλάχιστον εξήντα άνθρωποι δολοφονήθηκαν και χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τις Ισραηλινές δυνάμεις, στις διαδηλώσεις οργής για την μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ που συνιστά και αναγνώριση της κατεχόμενης πόλης ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Ο αποτροπιασμός και η φρίκη γι’ αυτή τη νέα σφαγή αθώων, είναι τα αυτονόητα συναισθήματα τα οποία πρέπει να περιβάλλουν το σύνολο των ευρωπαϊκών -και όχι μόνο- υγειών, δημοκρατικών δυνάμεων. Η απερίφραστη καταδίκη του γεγονότος είναι η ελάχιστη πράξη στην οποία οφείλει να προβεί το σύνολο της διεθνούς κοινότητας. Η επιστροφή στην εντός πλαισίου διεθνούς νομιμότητα όπως αυτή καθίσταται σαφής από τις αποφάσεις του ΟΗΕ, η συνέχιση των διαπραγματεύσεων και η ειρηνική συνύπαρξη των κρατών είναι το ζητούμενο για την Μέση Ανατολή.
 
Για να υπάρξει όμως συνύπαρξη απαιτείται δικαιοσύνη, η απόδοση της οποίας είναι η μόνη λύση για πραγματική σταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής. Ο δίκαιος αγώνας των Παλαιστινίων για ελευθερία και ανεξαρτησία πρέπει και θα συνεχιστεί μέχρι να κερδηθεί».