Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παυλίδης, δύο φορές, «απείλησε» να καταγγείλει με ονοματεπώνυμο όσους «ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες του Υπουργείου Εσωτερικών» και τορπιλίζουν την πρωτοβουλία του για διαίρεση του Δήμου Κερκυραίων (ναι, ναι Κερκυραίων!).
Αυτή την προειδοποίηση, προσωπικά την εξηγώ ότι απευθύνεται στην συνάδελφό του κ. Βάκη και στον Δήμαρχο κ. Νικολούζο. Αναλαμβάνω την ευθύνη της ερμηνείας.
Να με περιλάβετε και μένα κ. Παυλίδη στην καταγγελία σας, παρότι καμία σχέση δεν έχω, ούτε με την κ. Βάκη, ούτε με τον κ. Νικολούζο.
Διότι (ενδεικτικά) υποστηρίζω και προβληματίζομαι:
1ον. Μια σοβαρή και ειλικρινής διαβούλευση για πιθανή διαίρεση του Δήμου μας, απαιτεί βάθος χρόνου. Διαφορετικά μπορεί να οδηγηθούμε σε καταστάσεις χειρότερες από αυτές που βιώνουμε σήμερα.
2ον. Ποιος αποφάσισε τον χωροταξική διαίρεση που εσείς υποστηρίζετε;
3ον. Θεωρείτε ισχυρή την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου με διαφορά ελάχιστων (2-3) ψήφων, όταν στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, απεχώρησαν, για άλλους λόγους, δύο δημοτικές παρατάξεις;
4ον. Υπάρχουν και άλλες προτάσεις. Επί παραδείγματι μια οργανωμένη, και δίκαια διαίρεση, εφόσον αποφασίζονταν, και θα μπορούσε να συζητηθεί είναι: Βορράς, Μέση, Πόλη, Νότος και ασφαλώς Διαπόντια Νησιά.
Αλλά το θέμα μας είμαι βαθύτερο και πιο σοβαρό.
Θεωρώ ότι εκμεταλλεύεστε την επιθυμία των πολιτών όσον αφορά στην εγγύτητα και στην εξυπηρέτηση των αναγκών κάθε πολίτη, ιδιαίτερα εκείνων των καθημερινών.
Στην προχειρότητα του σχεδιασμού κάτω από την πίεση χρόνου, ελλοχεύει ο κίνδυνος με μεγάλη πιθανότητα η ζωή των πολιτών να καταστεί ακόμη χειρότερη από ό,τι σήμερα.
Νεότευκτο δήμοι, χωρίς επαρκές προσωπικό, χωρίς μηχανήματα, χωρίς πόρους, χωρίς υπηρεσίες κ.ά. τι θα μπορούσαν να προσφέρουν στους δημότες τους;
Κάνει εντύπωση πώς αυτό το πολύ πιθανό ενδεχόμενο κ. Παυλίδη, δεν θέλετε καθόλου να το συζητήσετε ή να το σκεφθείτε. Δηλαδή να προκαλέσετε ακόμα ένα πιθανό κακό στο Νομό.
Αυτό με οδηγεί στη σκέψη, ότι ίσως μηχανεύεστε ιδιοτελή σας σχέδια και για να τα επιτύχετε φορέσατε το μπερέ του Τσε Γκεβάρα.
Σας προτείνω λοιπόν, στην καταγγελία σας να με συμπεριλάβετε και να με κατηγορήσετε για την λογική που ανέφερα.
ΥΓ1. κ. Βάκη και κ. Νικολούζο: ξεχειλίζει ο πολιτικός σας πολιτισμός και η ευγένειά σας για τον συνάδελφό σας. Τα λέτε κομψά με αποδέκτη τον βουλευτή κ. Παυλίδη.
Σας θυμίζω όμως, ότι είστε αιρετοί εκπρόσωποι του Κερκυραϊκού Λαού και να τα λέτε ορθά-κοφτά στους πολίτες για να καταλαβαίνουν και αυτοί τα συνθηματικά σας. Δημόσια, καθαρά και με τόλμη ώστε να κρίνεστε.
ΥΓ2. κ. Βάκη και κ. Νικολούζο: με λένε Χρυσόστομο.