Πίστωση χρόνου από τους πολίτες του Τεμπλονίου ζητά ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, έτσι ώστε από την μία πλευρά να προχωρήσουν οι διαδικασίες στον ΧΥΤΑ της περιοχής και από την άλλη να σταματήσει ο κίνδυνος που ελοχεύει αυτή την στιγμή να «τιναχτεί» ο σχεδιασμός στον αέρα.
Ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος μιλώντας στο Corfutv στο πλαίσιο της εκπομπής «ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» το βράδυ της Παρασκευής, επεσήμανε ότι μετά την μήνυση που κατέθεσε ο Σύλλογος, η κ. Εισαγγελέας ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ ότι απαγορεύεται η οποιαδήποτε εναπόθεση απορριμμάτων στο κύτταρο. Μάλιστα ο κ. Νικολούζος αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Κέρκυρα, με τους τόνους των απορριμμάτων να ξεχειλίζουν από τους κάδους, έκανε λόγο για «βόμβα», η οποία θα πλήξει ανεπανόρθωτα το περιβάλλον.
Όπως είπε ο κ. Νικολούζος «οι εξελίξεις πλέον είναι αρκετές με δεδομένο ότι ο Σύλλογος Τεμπλονίου καταθέσετε μήνυση βασισμένη στο πόρισμα της Περιφέρειας όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται σε κορεσμένο κύτταρο και περιβαλλοντικούς όρους. Μετά από αυτή την εξέλιξη η κ. Εισαγγελέας ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΔΙΣΑ ότι απαγορεύεται η οποιαδήποτε εναπόθεση απορριμμάτων στο κύτταρο. Δεν ξέρω αν το γνωρίζει η κ. Εισαγγελέας αλλά υπάρχουν κοινές Υπουργικές αποφάσεις που επιτρέπουν κατά παρέκκλιση όταν δημιουργείται τέτοια κατάσταση ανάγκης για το δημόσιο συμφέρον να εναποτίθονται και πέρα από την προβλεπόμενη χωρητικότητα του ΧΥΤΑ τα απορρίμματα.
Θα ενημερώσουμε την Εισαγγελέα και επίσης ήδη έχουμε ζητήσει από τα συναρμόδια Υπουργεία μία τέτοια άδεια για να είμαστε τυπικά εντάξει».
«Ζητάμε πίστωση χρόνου»
Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Κέρκυρας επεσήμανε ότι «εγώ έχω πει στους κατοίκους ότι έχουν δίκαιο και ότι έχουν υποφέρει όλα αυτά τα χρόνια από την κακοδιαχείριση, είμαστε όμως σε μία κατάσταση λίγο πριν ξεκινήσουν μια σειρά έργων που δίνουν οριστικά λύση στο πρόβλημα.
Δυστυχώς αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση θα οδηγηθούμε σε ασφυξία. Είναι προτιμότερο να πάμε και να επιβαρύνουμε έναν τόπο που είναι έτσι και αλλιώς αναστρέψιμος μέχρι να γίνουν τα έργα, πάρα να οδηγήσουμε σε μια ολοκληρωτική καταστροφή την Κέρκυρα με δεδομένο ότι έχει αυξηθεί ο όγκος των απορριμμάτων. Θα γεμίσει η Κέρκυρα με ανεξέλεγκτες χωματερές και θα μιλάμε για μια βόμβα που θα μολύνει το περιβάλλον. Επομένως ζητάμε μία πίστωση χρόνου για να προχωρήσει το σχέδιο μας και να οδηγηθούμε στην οριστική λύση».