Στην κατάσταση που επικρατεί τώρα όσον αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος μιλώντας στο Corfutv στην εκπομπή «ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» το βράδυ της Κυριακής. 

Ο κ. Νικολούζος ανέφερε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και δικαιολογημένα ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και βρίσκεται σε απόγνωση, ενώ όπως είπε «δεν είναι η πρώτη φορά που την ζούμε. Χρειάζεται ψυχραιμία και όχι πανικός. Εμείς ότι δυνάμεις έχουμε, έχουν κινητοποιηθεί  και σιγά σιγά θα πάμε σε μια κατάσταση αργά μεν αλλά με πολύ εντατική δουλειά και προσπάθεια θα ομαλοποιήσουμε την κατάσταση τις επόμενες 10 μέρες. Όταν ξεκινήσαμε την αποκομιδή μετά την δεύτερη βλάβη στο μηχάνημα υπήρχαν 5000 τόνοι συγκεντρωμένοι στον ΧΥΤΑ και όλο αυτό το διάστημα για να απομακρύνουμε τα απορρίμματα από μεγάλες εστίες όλα τα κοντέινερ 22 συνολικά είναι γεμάτα και τα αποριμματοφόρα. Πρώτα πρέπει να  αδειάσουν αυτά. Έχουν ήδη πιάσει δουλειά και οι ιδιώτες και ο δεματοποιητής λειτουργεί διπλοβάρδιες και βγάζει περίπου 350 τόνους την ημέρα».

Τοποθέτηση δεμάτων

Συνεχίζοντας ο κ. Νικολούζος αναφέρθηκε στην τοποθέτηση των δεμάτων υποστηρίζοντας ότι «είμαστε έτοιμοι για την μεταφορά τους στην Λευκίμμη, έχουμε μεταφορέα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη προκήρυξη που αφορά την αποκατάσταση των ζημιών στον ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας».

Χώρος και στο Τεμπλόνι από τα Αδελφάτα

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην παραχώρηση χώρου έκτασης περίπου 4,5 στρεμμάτων στο Τε­μπλόνι, από το Αδελ­φάτο του Γηροκομείου στο Δήμο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί προσωρινά ως χώρος εγκατάστασης και λειτουργίας Δεματοποιητή απορριμμάτων ή άλλου εγκεκριμένου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους μέσου διαχείρισης, καθώς και ως χώρος αποθήκευσης των απορ­ριμμάτων αυτών.