Να τελειώσει η «βεντέντα» ΟΛΚΕ – ΝΑΟΚ ζήτησε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος στο πλαίσιο των χτεσινών δηλώσεων του αμέσως μετά την Σύσκεψη στον Λιμεναρχείο.
Ο κ. Νικολούζος υποστήριξε ότι «Αυτό είναι απόφαση της κυβέρνησης και δεν πρόκειται για μία απλή εξαγγελία. Οι εργασίες και οι διαδικασίες τρέχουν παρά τις καθυστερήσεις και το τονίζω αυτό διότι η δέσμευση της κτηματικής υπηρεσίας ήταν πριν το Πάσχα να υποβάλλει στην αποκεντρωμένη τα θεωρημένα σχέδια για το χαρακτηρισμό του αιγιαλού και της παραλίας ιδιαίτερα στην περιοχή της Γαρίτσας. Αυτά έφυγαν πριν δύο ημέρες με πολλές δικές μας προσπάθειες και αφού είχε προηγηθεί μία διαδικασία χρονοβόρα με τον ΟΛΚΕ χωρίς αποτέλεσμα. Πλέον βρίσκονται στην αποκεντρωμένη διοίκηση και νομίζω ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσει η διαδικασία και θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης».
«Ο ΟΛΚΕ προβάλλει αντιστάσεις».
Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι «ο ΟΛΚΕ θα έλεγα ότι προβάλλει αντιστάσεις για λόγους που δεν μπορώ να καταλάβω και νομίζω ότι επικεντρώνεται σε μία διαμάχη με τον ΝΑΟΚ που επίσης δεν μπορώ να καταλάβω. Το ελληνικό δημόσιο είχε έναν ανεξέλεγκτο καθεστώς για πάρα πολλά χρόνια και είχε αφήσει το περιθώριο στον ΝΑΟΚ καλώς η κακώς, εγώ κακώς θα έλεγα να παίρνει κάποια από τα χρήματα των σκαφών που ελλιμενίζονται. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω όλη αυτή την βεντέτα η οποία εξελίσσεται και κυρίως όταν γίνεται μπροστά στον υπουργό ναυτιλίας όπως έγινε στο πλαίσιο της σύσκεψης».