Στην αποχώρηση των Αστυνομικών δυνάμεων από την Λευκίμμη αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος μιλώντας στο Corfutvnews. 

Ο κ. Νικολούζος υποστήριξε ότι αυτός ο σχεδιασμός υπήρχε εδώ και καιρό για να αποχωρήσουν οι δυνάμεις ενώ πρόσθεσε «η αποχώρηση Θα λειτουργήσει σαν βαλβίδα εκτόνωσης αυτής της έντασης που μπορεί όμως να είναι και ουτοπικό αυτό».

Όπως είπε: «Εγώ είχα από την αρχή την άποψη ότι δεν θα ήταν προς όφελος κανενός να ανοίξουμε έναν πόλεμο με δεδομένη την κοινωνική αντίδραση και αναφέρομαι στον πόλεμο στην Λευκίμμη. Έναν πόλεμο ο οποίος δεν θα τελείωνε ποτέ. Πρέπει να σας πω ότι αυτές τις απόψεις της είχα μεταφέρει από την πρώτη στιγμή και σε ανώτατο επίπεδο στην κυβέρνηση αλλά προκρίθηκε η αταλάντευτη εφαρμογή του ΠΕΣΔΑ με αρκετές συνέπειες. Και μάλιστα εγώ το είπα γνωρίζοντας τις καταστάσεις σε τοπικό επίπεδο και τις αντιδράσεις του κόσμο. Γι αυτό ήμουνα της άποψης ότι αυτός ο πόλεμος δεν θα έχει τέλος και ένας πόλεμος που δεν έχει τέλος είναι μία μακρά αιμορραγία, είναι ένα πολύ σοβαρό αποτύπωμα, μία ανοιχτή πληγή στην κοινωνία η οποία δεν κλείνει εύκολα. Αυτό είχα μεταφέρει και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μάλιστα  ο Υπουργός είχε συμμεριστεί αυτή την άποψη και η ηγεσία της Αστυνομίας επομένως αυτό που βλέπουμε σήμερα με την απομάκρυνση των ματ είναι κάτι το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες.

Η αποχώρηση θα λειτουργήσει σαν βαλβίδα εκτόνωσης αυτής της έντασης και δεν θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να είναι και ουτοπικό. Από κει και πέρα στην Λευκίμμη υπάρχει μία δημόσια δομή η οποία θα πρέπει να προστατευτεί και θέλω να πιστεύω ότι και η κοινωνία θα το καταλάβει αυτό. Μιλάμε για κοινωνική δομή, είναι η δομή της κοινωνίας είναι κοινωνικός πλούτος είναι πράγματα που ανήκουν στην κοινωνία. Θέλω να πιστεύω αν και ουτοπικά λέω ότι δεν θα συμβεί κάτι διαφορετικό».