Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τον Κλεισθένη ξεχωρίζει στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας.
Την αρχική τοποθέτηση έκανε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, ο οποίος αναφερόμενος στο Νομοσχέδιο υποστήριξε ότι χρειάζονται αυξημένοι πόροι αλλά και η αυτονομία των Δήμων.
Μεταξύ άλλων ο κ. Νικολούζος τόνισε τα εξής: «θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα επόμενο βήμα με πόρους, με αυτονομία για να λειτουργήσει η τοπική αυτοδιοίκηση και μάλιστα αυτό θα ήταν μία απορία που θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να προτείνουν τα όργανα της ΚΕΔΕ για μία ουσιαστική αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου. Πιστεύω επίσης ότι θα πρέπει η ΚΕΔΕ να επιμείνει στην αναβάθμιση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης και την σχέση της τοπικής αυτοδιοίκησης με το κράτος.
Από πλευράς μου πιστεύω ότι θα πρέπει να επαναφέρουν τις χρηματοδοτήσεις των ΚΑΠ στο επίπεδο του 2009 γιατί αν δεν υπάρχουν χρήματα δεν μπορούμε να μιλάμε για μία μεταρρύθμιση.
Τέλος ένα ακόμα ευαίσθητο θέμα αφορά τις ανισότητες που υπάρχουν ανάμεσα σε Περιφέρειες αλλά και σε Δήμους και αυτό παρουσιάστηκε και στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Είναι σημαντικές οι προσπάθειες που γίνονται μέσω των προγραμμάτων Φιλόδημος για την ενίσχυση των ΟΤΑ έμμεσα αλλά δε νομίζω ότι αρκεί όπως είπα είναι σημαντικό να ενισχυθούν ουσιαστικά οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης».