Το θέμα των απορριμμάτων παραμένει στην επικαιρότητα, ενώ νέα δεδομένα μπαίνουν στο τραπέζι των εξελίξεων.

Από την μία πλευρά τα έργα στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, με τις ημερομηνίες να πιέζουν την Δημοτική Αρχή (Αρχές Μαΐου), και από την άλλη με τις εξελίξεις στον ΧΥΤΥ Νότιας Κέρκυρας, μετά και το πρόσφατο περιστατικό με το σκάψιμο του δρόμου που οδηγεί εκεί, από αγνώστους.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος μιλώντας στο Corfutvnews ενημέρωσε ότι η μήνυση κατατέθηκε, ενώ κάλεσε Αστυνομία και Εισαγγελέα να διερευνήσει το περιστατικό.

Όπως είπε «Ο Δήμος έχει προχωρήσει σε ανάθεση εργολαβίας για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας στον ΧΥΤΥ της Λευκίμμης και τώρα το καινούργιο φρούτο είναι ότι ξημερώσαμε με ένα σκάμμα στον δρόμο που οδηγεί στον ΧΥΤΥ. Καταθέσαμε μήνυση και ξέρουμε και ότι η Αστυνομία έχει καταγράψει αυτό το γεγονός. Νομίζω ότι μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση. Είναι καθήκον της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας να διερευνήσουν σοβαρά το ζήτημα διότι διαφορετικά φεύγουμε από την έννοια της Δημοκρατικότητας. Έχουμε ξεφύγει από τις εποχές των ”ληστών – χωροφυλάκων” και μια κοινωνία μπορεί να λειτουργήσει μόνο με βάση την νομιμότητα και η ίδια η κοινωνία έχει θεσμούς που πρέπει να προχωρήσουν σε αυτά τα ζητήματα. Δεν θέλουμε να πάμε σε ευθεία αντιπαράθεση με κανένα κομμάτι της κοινωνίας  αλλά θα πρέπει να λειτουργήσει με νομιμότητα».