Για άρνηση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας να προχωρήσουν μία σειρά σημαντικών θεμάτων όσον αφορά το θέμα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων στο πλαίσιο της ενδιάμεσης διαχείρισης, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος μιλώντας στο Corfutv.

Ο κ. Νικολούζος μάλιστα αποκάλυψε ότι θα έχει συναντήσεις στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες έτσι ώστε να εξαντλήσει όλες τις προθέσεις σε Κυβερνητικό επίπεδο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «δεν μπορεί η Κέρκυρα να καταστραφεί επειδή παίζεται ένα κρυφτούλι. Ο κάθε ένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν θα θυσιάσει κανείς τον Νικολούζο».

Ο κ. Νικολούζος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνει διαχείριση αυτή την στιγμή, καθώς τα πάντα είναι κλειστά, ενώ πρόσθεσε: «Είμαστε σε ένα περιβάλλον ασφυξίας. Υπάρχει μία πολύ καλή συνεργασία και με την κεντρική κυβέρνηση γι’ αυτό το ζήτημα και ελπίζω τις επόμενες ημέρες να έχουμε κάποια εξέλιξη. Πρέπει να καταλήξουμε τι θα κάνουμε με την Λευκίμμη αν θα συνεχίσουμε ή όχι. Έαν θα διατεθούν κάποια πράγματα για να προχωρήσουμε γιατί νομίζω ότι παίζουμε ένα παιχνίδι εδώ πέρα και σίγουρα δεν το παίζω εγώ. Η περιφέρεια δείχνει τον δρομο  για να πάμε στην Λευκίμμη αλλά οι υπηρεσίες της δεν βοηθάνε καθόλου. Υπάρχει άρνηση. Υπάρχει μια απροθυμία από πλευράς υπηρεσιών της περιφέρειας για την αδειοδότηση της Λευκίμμης. Η κατάσταση είναι ασφυκτική, στο Τεμπλόνι το πρόβλημα είναι τεράστιο και πραγματικά θα πρέπει να βρεθεί η λύση».