Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος μιλώντας στο Corfutvnews αναφορικά με τις εξελίξεις για τα απορρίμματα υποστήριξε ότι έχει ενημερώσει όλα τα αρμόδια Υπουργεία για την νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την φωτιά της Κυριακής ενώ δεν αρνήθηκε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβληθεί το πρόστιμο στον Δήμο τέλος Μαΐου.

Όπως επεσήμανε «Εμείς από την πλευρά του Δήμου έχουμε υποβάλλει όλα τα σχετικά έγγραφα και τις αναφορές μας αναφορικά με την κατάσταση που βρίσκεται πλέον στον ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας. Όπως ξέρετε το πρόστιμο υποβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και θα το μάθουμε αλλά ελπίζω να μην το μάθουμε τελευταία στιγμή και είναι κακό το μαντάτο.  Εμείς έχουμε ενημερώσει το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Εξωτερικών που χειρίζεται αυτές τις υποθέσεις και αναμένουμε τα υπόλοιπα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι είμαστε σε μία επεξεργασία σχεδίων εναλλακτικών ή όχι από τα οποία δεν μπορεί ποτέ να ξεφύγει η χρήση της Λευκίμμης σαν ΧΥΤΥ. 

Όσον αφορά το Τεμπλόνι και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων επεσήμανε ότι υπήρχε μία επαφή με τον ένα σύλλογο και άμεσα πιθανόν και αύριο να υπάρχει μία επαφή και με τον άλλο σύλλογο».

«Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει η απαραίτητη κατανόηση και από τις σε δύο πλευρές και δε σημαίνει δηλαδή να αναισθητοποιήσουμε με τους κατοίκους εκεί για να κάνουμε το δικό μας νομίζω ότι θα υπάρχει ένας γόνιμος και παραγωγικός διάλογος», κατέληξε ο Δήμαρχος Κέρκυρας.