Στους λόγους που αποχώρησε από την σημερινή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ αναφέρθηκε μιλώντας στο Corfutv ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης.

Ο κ.  Λέσσης υποστήριξε ότι: «η Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ μας είπε ότι για να μπούμε στον ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας θα πρέπει να πάρουμε έγκριση. Εγώ αντέδρασα έντονα και τόνισα ότι αν κανείς με εμποδίσει να μπω εντός του ΧΥΤΑ, είμαι ικανός να σπάσω και την πόρτα. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι κουμάντο στην νότια Κέρκυρας κάνουμε εμείς. Είναι λάθος να χρησιμοποιούνται η δύναμη του πιο ισχυρού τόσο κομματικά όσο και πληθυσμιακά».

Ο κύριος Λέσσης απευθυνόμενος προς την Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου, την ρώτησε γιατί έδωσε εντολή να μην εισέλθει ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και έλαβε την απάντηση ότι «εγώ δίνω τις εντολές» και όταν επέμεινε αν μπορεί ο ίδιος να μπει στον ΧΥΤΥ Λευκίμμης και έλαβε αρνητική απάντηση, τότε αποχώρησε από την συνεδρίαση.

«Αν δεν υπήρχε ο Γ.Γ. Γραμματέας κ. Γραφάκος δεν θα είχαμε καμία ενημέρωση για την διαχείριση των απορριμμάτων», κατέληξε ο κ. Λέσσης.