Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλλε γερμανικό δικαστήριο στον Αφγανό Χουσεΐν Χαβάρι, που κρίθηκε ένοχος για τα κακουργήματα του βιασμού και της δολοφονίας μιας 19χρονης φοιτήτριας από τη Γερμανία, τον Οκτώβριο του 2016.

Στο παρελθόν, ο Χαβάρι είχε καταδικαστεί σε ποινή 10ετούς κάθειρξης στη χώρα μας, για απόπειρα δολοφονίας φοιτήτριας στην Κέρκυρα το 2013. Όμως, αφέθηκε ελεύθερος λόγω των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

Είπε ψέματα για την ηλικία του 

Ο Αφγανός είπε ψέματα για την ηλικία του, ισχυριζόμενος ότι ήταν 17 ετών, προκειμένου να τύχει των ευεργετικών διατάξεων που προβλέπονται για τους ανήλικους. Όμως, από τις εξετάσεις που έγιναν στα δόντια του φάνηκε ότι κατά τη διάρκεια της δολοφονίας ήταν 22 ετών, πιθανόν και μεγαλύτερος.

Οι κινήσεις του προδόθηκαν από τα δεδομένα που είχε το iphone κινητό του, καθώς έδειξαν ότι έσυρε τη φοιτήτρια στην όχθη του ποταμού στο Φράιμπουργκ.

Ζήτησε συγχώρεση 

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο Χαβάρι έσπασε και ζήτησε συγχώρεση. Μέχρι στιγμής άγνωστος παραμένει ο πραγματικός χρόνος που θα εκτίσει την ποινή του, λόγω της βιαιότητας του εγκλήματος.

Στη Γερμανία, όσοι καταδικάζονται με ποινή ισόβιας κάθειρξης συνήθως δεν μένουν στη φυλακή πάνω από 15 χρόνια, ωστόσο το δικαστήριο υποστήριξε ότι θα πρέπει να παραμείνει έγκλειστος και για περισσότερο χρονικό διάστημα. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μεταφράζουν ότι το δικαστήριο ουσιαστικά ζήτησε να παραμείνει φυλακισμένος εφ’ όρου ζωής.

Οι γερμανικές αρχές δεν ήξεραν το παρελθόν του 

Οι γερμανικές αρχές δεν γνώριζαν για το παρελθόν του στις φυλακές της Κέρκυρας και ο ίδιος, όταν εισήλθε στη χώρα, ζήτησε άσυλο.

Η κοπέλα που βίασε και σκότωσε, στον ελεύθερό της χρόνο ήταν εθελόντρια στο Φρέιμπουργκ, βοηθώντας πρόσφυγες. Ο πατέρας της είναι υψηλόβαθμος νομικός σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Πηγή: http://www.protothema.gr