Την αγανάκτηση του εξέφρασε ο γνωστότατος πρώην οδηγός αγώνων ταχύτητας, Τάσος Μαρκουίζος “Ιαβέρης”, για την οδική συμπεριφορά των Ελλήνων και των Κρητικών που οδηγούν απρόσεκτα και ανεγκέφαλα, σημειώνοντας ότι στους δρόμους έχουν χαθεί τόσοι χιλιάδες που θα μπορούσε να ταυτιστεί άνετα με την γενοκτονία των Ποντίων καθώς τόσα χρόνια έχουν χαθεί πολλοί περισσότεροι συμπολίτες μας απ΄όσους πέθαναν από τους Τούρκους, μιλώντας στον Politica 89.8 και την εκπομπή “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη.

Ακόμα τόνισε πως από τις φυσικές καταστροφές χάθηκαν άνθρωποι αλλά στο δρόμο καθημερινά ο αριθμός των ανθρώπων που χάνεται ξεπερνά κατά πολύ όσους χάθηκαν από τις φωτιές και τους σεισμούς κι αυτό δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Στην συνέχεια τόνισε ότι θα είμασταν ακόμα και οικονομικά πιο ισχυροί αν δεν πέθαιναν στους δρόμους τόσοι άνθρωποι, καθώς αν οι άνθρωποι που πέθαναν στο δρόμο ήταν ζωντανοί θ πλήρωναν κι αυτοί τους φόρους και θα έμεναν ακόμα και στην τσέπη μας κάποια χρήματα παραπάνω καθώς θα είχαμε καλύτερο βιοτικό επίπεδο άρα και καλύτερο ΑΕΠ.

2.000.000 εκατομμύρια έχουν χαθεί στους δρόμους τα τελευταία 100 χρόνια, στην αναπαραγωγική μας ηλικία χάνονται άνθρωποι στους δρόμους με αποτέλεσμα από μόνοι μας να προκαλούμε την υπογεννητικότητα στην χώρα, σημείωσε ο κ. Ιαβέρης.

Για να εκπαιδευτεί η συνείδηση των ανθρώπων πρέπει να περαστεί το μήνυμα της αξίας της ζωής πρώτα στην οικογένεια και έπειτα στο σχολείο που θέλει μορφωμένους και ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς, μόνο με ευσυνειδησία , αλλαγή νοοτροπίας και σωστή εκπαίδευση  θα περιορίσουμε τα τροχαία. Πρέπει να προβάλλονται μηνύματα και νουθεσίες για την οδική συμπεριφορά, να καταλάβουμε επιτέλους ότι είναι τραγικό να χάνεται στις μέρες μας κόσμος στους δρόμους, δεν υπάρχει πολιτισμός, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την αξία της ζωής, στο εξωτερικό προβάλλονται τέτοια μηνύματα εδώ όμως όχι, πρέπει να φαίνονται οι σκληρές εικόνες των τροχαίων, οι κηδείες ανθρώπων που πεθαίνουν στους δρόμους, οι ταφόπλακες, οι αναπηρίες και η βαναυσότητα των τροχαίων για να σταματήσουν οι Έλληνες να κάνουν οδικά εγκλήματα.

Στην συνέχεια ο Τάσος Μαρκουίζος “Ιαβέρης” δήλωσε χαρούμενος για τις δηλώσεις Μητσοτάκη αναφορικά με τα τροχαία. “Ο Μητσοτάκης σύμφωνα με τον κ. Ιαβέρη παρατήρησε πέρυσι που πήρε το δίπλωμα οδήγησης ο γιος του και οδήγησε χωρίς αστυνομική συνοδεία στους δρόμους των Χανίων ότι οι συμπολίτες μου οδηγούν άθλια, και τόνισε πως αναλαμβάνει την ευθύνη για τα τροχαία και τους θανάτους των Κρητικών από τα τροχαία σημειώνοντας ότι ότι τα τροχαία δεν οφείλονται στις κακές υποδομές του ΒΑΟΚ αλλά στην οδική συμπεριφορά των συμπολιτών του που πίνουν κούπες και ξεχύνονται μεθυσμένοι στους δρόμουςΠάνω σε αυτές τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη θα προσθέσω ότι το 95% των θανάτων από τροχαία γίνεται μέσα στις πόλεις και όχι στον ΒΟΑΚ εκεί που οι ταχύτητες είναι μικρές, εκεί παρατηρούνται κατά κύριο λόγο οι εγκληματικές συμπεριφορές των Ελλήνων, που παραβιάζουν τα stop επιταχύνουν στον πορτοκαλί σηματοδότη του φαναριού κλπ“.

Αναφορικά με τις εξετάσεις οδήγησης ο κ. Ιαβέρης υπογράμμισε ότι “πρέπει να υπάρχει μέσα στο αυτοκίνητο στις εξετάσεις οδήγησης, ο εκπαιδευόμενος και δίπλα του να είναι ο εκπαιδευτής με το πεντάλ, γιατί αν δεν είναι μέσα ο εκπαιδευτής πώς ξέρεις ότι έχει την ικανότητα να οδηγήσει ο εκπαιδευόμενος. Έτσι και ο ηλικιωμένος αν εξεταστεί και έχει την ικανότητα να οδηγεί να μπορεί να οδηγεί, αλλά να σταματήσουν οι “λαμογιές” των γιατρών, που σε πολλές περιπτώσεις κρίνουν τον τρελό λογικό και τον τυφλό να βλέπει”. 

Πηγή: https://www.politica.gr/