Δεν σχετίζονται τα κρούσματα δερματικού σταφυλόκοκκου με τα απορρίμματα τονίζει στο Corfutvnews η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Μαρία Γονίδη.

Η κ. Γονίδη επεσήμανε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος δέχτηκε μία επιστολή την περασμένη εβδομάδα πριν κλείσουν τα σχολεία, από τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστο Άνθη, όπου ενημέρωνε για κρούσματα σταφυλόκοκκου σε παιδιά.

Όπως επεσήμανε η κ. Γονίδη «επικοινώνησα τηλεφωνικά μαζί του και τον ενημέρωσα όπως θέλω να ενημερώσω και όλους όσους ανησυχούν ότι αυτό δεν προέρχεται από τα σκουπίδια. Ο σταφυλόκοκκος δεν πετάει, είναι μία μόλυνση που συχνά την βλέπουμε στα σχολεία και έχει να κάνει με την ατομική καθαριότητα. Και γι’ αυτό λέμε πάντα στα παιδιά ότι είναι πολύ καλό να πλένουν τα χέρια τους, να κόβουν τα νύχια τους και ότι έχει σχέση με τον ρινοφάρυγγα. Πάντως από τα σκουπίδια σταφυλόκοκκο δεν θα πάθουμε σίγουρα».

Ωστόσο η κ. Γονίδη υποστήριξε ότι δεν συμβαίνει το ίδιο και με άλλες καταστάσεις που ζούμε το τελευταίο διάστημα και κυρίως οι φωτιές στα απορρίμματα. Όπως είπε «θα πάθουμε άλλα τα οποία είναι πάρα πολύ σοβαρά αν συνεχίσουμε αυτή την κατάσταση όπως επίσης αρκετά είναι τα προβλήματα με τις φωτιές και θέλω να πω ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Είναι πιο επικίνδυνες σε αυτή τη φάση διότι καίγονται ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια τα οποία έχουν μέσα και πλαστικά και παράγονται διοξίνες και όλοι ξέρουμε ότι οι διοξίνες είναι καρκινογόνες και διέρχονται στο περιβάλλον».