Τηγανιά με λουκάνικο, πράσο και φέτα

Υλικά

  • ½ κιλό χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 μέτριο πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 3-4 λευκά μανιτάρια
  • 1-2 πιπεριές χρωματιστές
  • ντοματίνια
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού τυρί φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελάχιστη ρίγανη

Εκτέλεση

  • Βάζετε τα λουκάνικα στο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και, σε πολύ χαμηλή φωτιά, σιγοτηγανίζετε για 6-7 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
  • Αφαιρείτε τα λουκάνικα από το τηγάνι και ρίχνετε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τα ντοματίνια και τα χοντροκομμένα πράσα, μαζί με ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό.
  • Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 10 λεπτά. Ξαναβάζετε τα λουκάνικα στο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και σιγοψήνετε για 7-8 λεπτά ακόμα.
  • Στο τέλος προσθέτετε τη ρίγανη και την τριμμένη φέτα, και αφήνετε το φαγητό να πάρει την τελευταία του βράση για 3-4 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος