Σοκολατόπιτα 

Υλικά για 6 άτομα

  • 250 γραμμ. μαργαρίνη
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό
  • 3/4 φλ. τσαγιού κακάο σκόνη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 5 αυγά

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε κατσαρόλα λιώστε τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να  λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέστε το κακάο και ανακατέψτε, ρίξτε και 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό. Ανακατέψτε καλά το μείγμα, ρίξτε το κονιάκ.
  • Χτυπάτε τα αυγά σε μπολ με σύρμα και τη βανίλια, και τα ρίχνετε στο υγρό της κατσαρόλας, κατόπιν προσθέστε και το αλεύρι, ανακατεύοντας.
  • Βουτυρώστε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αδειάστε μέσα το μείγμα. Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οc στον αέρα, στη μεσαία σκάλα, για 20′.
  • Περιχύστε προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας.

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος