Σαλάτα με θαλασσινά

Υλικά για 4 άτομα
  • 250 γρ. Μύδια ψίχα
  • 200 γρμ. Γαρίδες
  • 200 γρμ. Καλαμάρι
  • 2 κ. σ. Ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. Άνηθος ψιλοκομμένος
  • 20 ml χυμό από Λεμόνι
  • 30 ml Ούζο
  • 1 κ. γ. Αλάτι
  • 1 κ.γ. Πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού Μαγιονέζα
Εκτέλεση συνταγής
  • Βράστε τα πλυμένα και καθαρισμένα θαλασσινά σε άφθονο νερό με σταγόνες από λευκό ξύδι, για 6-8 λεπτά, κατόπιν τα κρυώνετε.
  • Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν και κατόπιν σε κατσαρόλι το ζεσταίνετε και ρίξτε το ούζο αφήστε να κρυώσει και προσθέστε την μαγιονέζα, ανακατέψτε και βάλτε το ζελέ στο ψυγείο σε θήκη για παγάκια.
  • Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετείτε όλα τα θαλασσινά τα υλικά μαζί και ανακατεύετε καλά μέχρι να πετύχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Σερβίρετε και γαρνίρετε με μυρωδικά και κρουτον από ζελέ ούζου όπου ξεφορμάρονται βουτώντας σε ζεστό νερό την παγοθήκη για λίγο.

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος