Σαλάτα με απάκι
Υλικά για 4 άτομα
  • 2 ματσάκια αγρία ρόκα
  • 1 ματσάκι σταμναγκάθι
  • 4-5 ντοματάκια
  • 1 μαρούλι
  • 1 ξηρό κρεμμύδι
  • 200 γρμ. βρασμένα ρεβίθια
  • 100 γρμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2-3 κουταλιές κόκκινο ξύδι
  • 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
  • Καθαρίζετε και πλένετε πολύ καλά την ρόκα,το σταμναγκάθι, το μαρούλι και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
  • Τοποθετείστε όλα τα υλικά σε βαθιά σαλατιέρα, τα σαλατικά, κομμένα στα δυο ντοματάκια, τα ρεβίθια και το ξηρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, την τριμμένη κεφαλογραβιάρα. Ρίχνετε ελαιόλαδο και το κόκκινο ξύδι, τα ανακατεύετε και τα σερβίρετε σε πιατέλα γαρνίροντας με το κομμένο σε λεπτές φέτες απάκι.

Καλή σας όρεξη!!!!!!

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος