Ρολάκια Κοτόπουλου

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 2 ½ φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • ½ φλιτζ. λάδι
  • 3 κουταλιές πάστα ελιάς
  • κόκκους κόκκινου, μαύρου και λευκού πιπεριού

Εκτέλεση συνταγής

  • Ξεπλένετε τα φιλέτα με κρύο νερό και τα σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.
  • Με ένα μαχαιράκι τα χαράσσετε ώστε να ανοίξουν στη μέση.
  • Τα βάζετε ανάμεσα σε δύο φύλλα διαφανής μεμβράνης και τα χτυπάτε ελαφρά με το ειδικό σφυράκι ώστε να ανοίξουν.
  • Βάζετε σε ένα μπολ την κεφαλογραβιέρα, τη φρυγανιά, την πάστα ελιάς και ανακατεύετε για να ενωθούν.
  • Απλώνετε τα φιλέτα σε επιφάνεια, τα αλείφετε με λάδι και απλώνετε πάνω σε κάθε ένα λίγο από το μείγμα με την πάστα ελιάς.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο 180 βαθμούς.
  • Τυλίγεται τα φιλέτα σε ρολό και τα δένετε με το σπάγκο.
  • Τα αλείφετε εξωτερικά με λάδι, τα βάζετε σε ταψάκι αλειμμένο με βούτυρο. Ψήνετε για περίπου 40-45 λεπτά.
  • Βγάζετε τα ρολάκια από το φούρνο, αφαιρείτε τον σπάγκο και σερβίρετε πάνω σε σαλάτα από όσπρια με σπαράγγια και τα ραντίζετε με ελαιόλαδο ή συνοδέψτε γαρνιτούρα της επιλογή σας.

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος