Ψητό χοιρινό καρέ με δεντρολίβανο

Υλικά για 6 άτομα

  • 2,800 κιλά χοιρινό καρέ
  • 2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 3 ματσάκια φρέσκο φασκόμηλο
  • 4 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 3 κ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κ. σουπας μέλι
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κ.σ. αλάτι
  • ½ κ.σ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής 
  • Τοποθετήστε σε ένα ταψί το καρέ. Ρίξτε λάδι και αλείψτε σε όλη την επιφάνεια μαζί με την μουστάρδα.
  • Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι, το μέλι και το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, σε όλες της πλευρές, και το φασκόμηλο.
  • Τοποθετήστε τα κλωνάρια δεντρολίβανο πάνω από το κρέας ρίχνετε και το κρασί. Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 °C βαθμούς για 15-20 λεπτά. Χαμηλώστε την θερμοκρασία στους 150 °C .
  • Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο στην προτελευταία σχάρα για περίπου 2 ώρες μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  • Βγάλτε το κρέας και αφήστε για 15 λεπτά πριν το κόψετε.

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος