Προφιτερόλ

Υλικά για 4-6 άτομα

Σου

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. γάλα
  • 6 κ.σ ζάχαρη
  • 380 γρ.αλεύρι
  • 5 αυγά

Κρέμα βανίλιας για γέμιση

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλ. τζ. κορν – φλάουρ
  • 2 φλ.τζ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 βανίλια
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 50 γρ. βούτυρο

Κρέμα επικάλυψης σοκολάτας

  • 140 mel γάλα χλιαρό
  • 50 γρ. κακάο
  • 180 γρ. κουβερτούρας λιωμένη
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • Σε κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο με το γάλα, ρίχνουμε την ζάχαρη και στην συνέχεια το αλεύρι. Ανακατεύουμε το αλεύρι, κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύοντας ρίχνουμε τ’αβγά. Βάζουμε την ζύμη σε κορνέ και κάνουμε σουδάκια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ‘πάρουν χρώμα’.
  • Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το μισό γάλα, την ζάχαρη και την βανίλια. Σ ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το βούτυρο).
  • Μόλις το γάλα πάρει βράση ρίχνουμε σιγά-σιγά τα υλικά που έχουμε στο μπολ και ανακατεύομε μέχρι να πήξει η κρέμα κατόπιν ρίχνουμε το βούτυρο.
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μπολ, στο ένα ρίχνουμε το κακάο,το γάλα και την σοκολάτα λιωμένη και αφήνουμε να κρυώσει, αφήστε να κρυώσουν αλλά να μην κάνουν κρούστα. Όταν κρυώσει η λευκή κρέμα την χτυπάμε με το μίξερ ν’αφρατέψει. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  • Γεμίζουμε σουδάκια με την λευκή κρέμα και τα βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε από επάνω με την σοκολατένια κρέμα.

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος